*Nettavisen* Nyheter.

- Vi er blitt så politisk korrekte at vi sparker i småstein

Foto: Holm, Morten (NTB Scanpix)

Frps nestleder med kraftig kritikk av sine egne.

21.02.13 01:28

I et intervju med TV 2, går Frps nestleder Per Sandberg kraftig ut mot eget parti. Han mener at hans egne partifeller har vært for politisk korrekte.

- Vi er blitt så politisk korrekte at vi sparker i småstein, mens alle meldte seg inn for å flytte små fjell, ikke sparke i grusen. Jeg tror vi må tørre å gå på banen og kalle en spade for en spade, nå er vi i en situasjon med en regjering i åtte år uten å gjøre noe verdens ting, det burde vært en arena for Frp i stor grad, sier Sandberg til TV 2.

Nettavisen har onsdag kveld vært i kontakt med Per Sandberg, og han ønsket ikke å komme med ytterligere kommentarer i saken.

Store forskjeller
Under stortingsvalget i 2009 var det Jens og Jensen som fikk de største overskriftene. En av de to skulle bli statsminister.

Et dårlig kommunevalg og en lang rekke meningsmålinger senere, er de viktigste politiske premissleverandørene, og dermed også statsministerkandidatene, Erna og Jens.

Ifølge TV 2 har det ført til stor frustrasjon i Frp at de nå har fått en storebror på høyresiden.

Sandberg mener at Frp burde være flinkere til å utnytte at den sittende regjeringen har åtte år bak seg.

Før valgkampen ønsker han også at Frp tør å vise at de er et parti med et program som skiller seg ut, også fra sine mulige koalisjonspartnere på ikke-sosialistisk side.

- Vår politikk må synliggjøres i mye større grad, opp i alt dette så må vi avsløre forskjellene på Frp og Høyre, mellom Frp og KrF og mellom Frp og Venstre og ikke minst dagens regjeringspartier. Det er store forskjeller, sier Sandberg.

- Ikke illojal
Selv om Sandberg i intervjuet retter kraftig kritikk mot sine egne, er partileder Siv Jensen ikke kalle sin nestleder for illojal. Hun mener tvert imot at Sandberg peker på viktige problem for Frp som parti.

- Jeg tror flere politikere av og til burde stikke fingeren i jorda og erkjenne at situasjonen ikke bare har vært rosenrød, sier Jensen til TV 2.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.