*Nettavisen* Nyheter.

- Vi er en vennegjeng som har mistet alt

SPENTE: De er spente på å se sine nedbrente fritidsboliger, rundt bordet fra venstre Guri Lysberg Pedersen, Overhalla, Ivar Lysberg, Namsos, Bjørg Pedersen, Steinkjer, Jonny Pedersen, Overhalla, Leif Arne Sæheim, Steinkjer, Frode Pedersen, Steinkjer, Berit Nordal Lysberg, Namsos og Evy Anita Sæheim, Steinkjer.

SPENTE: De er spente på å se sine nedbrente fritidsboliger, rundt bordet fra venstre Guri Lysberg Pedersen, Overhalla, Ivar Lysberg, Namsos, Bjørg Pedersen, Steinkjer, Jonny Pedersen, Overhalla, Leif Arne Sæheim, Steinkjer, Frode Pedersen, Steinkjer, Berit Nordal Lysberg, Namsos og Evy Anita Sæheim, Steinkjer. Foto: Øivind Rånes (Namdalsavisa)

Politiet har nedjustert tallet på antall nedbrente byggninger, men kartleggingen av skadeomfanget er ennå ikke over.

29.01.14 11:30

(NTB/ Namdalsavisa): FLATANGER: Det sier eiere av boliger og fritidshus som møtte spente fram til informasjonsmøte på Zanzibar Inn.

Les også: - Katastrofe for bygda

Bank- og forsikringsbransje var godt representert på møtet som ble ledet av ordfører Olav Jørgen Bjørkås og rådmann Rune Strøm.

Media fikk ikke være til stede på informasjonsmøtet der det trolig stilles flere spørsmål enn det kan gis svar på.

- Vi er en vennegjeng som har mistet alt, forteller Guri Lysberg Pedersen fra Overhalla.

Sammen med bror Ivar Lysberg som bor i Namsos, overtok hun barndomsheimen til mor i Hasvåg.

Dette brukes nå som fritidsbolig.

Rundt bordet sitter flere i samme situasjon. De fleste hadde fritidshus i Hasvåg, men også rammede med eiendom i Såværet er med i gjengen.

- Vi har egen båtforening og har hatt det veldig trivelig sammen, sier Guri Lysberg Pedersen.

De andre er enige. Nå er de opptatt av å høre hvordan de skal komme videre.

Alle som er rammet synes å satse på å bygge opp igjen fritidsbolig.

55 hus tapt
Politiet jobber fortsatt med å få oversikt over skadeomfanget. Ifølge brannvesenet har 55 hus gått tapt i brannen – og fire av disse tilhører fastboende, melder NRK.

Fylkesvei 492 er fortsatt stengt, og politiet har nedlagt ferdselsforbud i området. Politimesteren i Nord-Trøndelag har innført midlertidig forbud mot all bruk av åpen ild i terrenget inntil forholdene endrer seg. Alle som bruker ild utendørs uaktsomt, vil bli straffeforfulgt og risikerer bøter eller fengsel i inntil tre måneder, advarer politiet.

Ordfører optimistisk
Mindre vind og bedre flyvær gjør at Flatanger-ordfører Olav Jørgen Bjørkås optimistisk.

- Været er bra, og det er slukking med helikopter. Håpet er at brannen skal bli slukket onsdag. Det er førsteprioritet, sier ordføreren til NTB.

Onsdag formiddag var han til stede på et møte på Zanzibar Inn. Der møtte ordføreren, rådmannen, lensmann og kommunens kriseteam dem som er rammet av brannen.

- Vi skal se på hva som er utfordringene på kort sikt og lang sikt for dem som er berørt, sa ordføreren på vei inn til møtet.

Bjørkås sier det er en selvfølge å be om statlig hjelp i forbindelse med brannen, men har ikke oversikt over hva behovet er.

Les mer fra Namdalsavisa.no her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.