- Vi er et bunnlag

FREDRIKSTAD STADION (vif.no): Fredrikstad - Vålerenga 2-1 (1-1). Etter tapet mot Fredrikstad innrømmer Kjetil Wæhler at Vålerenga framstår som en bunnlag.

08.05.06 14:35

Vålerengas kaptein Kjetil Wæhler ble utvist etter to gule kort mot Fredrikstad, to kort han var uenig i at han skulle hatt.

- Jeg mener det er veldig strengt. På den første tar jeg ballen, og jeg føler det er en ren takling. Frispark er greit, men ikke kort. Det samme i den andre situasjonen, da obstruerer jeg kun Brenne, det er frispark, men ikke gult kort. Derfor er jeg overrasket over at jeg blir utvist, jeg er ingen stygg spiller, forklarer Wæhler.

Klikk på bildet for å forstørre.

Men, han vil ikke skylde på dommeren for at det gikk som det gjorde i dag.

- I dag er vi for dårlige. Vi er et bunnlag nå, og opptrer presterer langt under pari. Det mangler innsats, guts og tæl. Vi må ta oss i nakken, for dette holder ikke, sier han.

Skremmende
Wæhler er også skremt over at så mange fotballspillere presterer så dårlig.

- Vi mangler plan over spillet vårt, og vi klarer ikke det enkle heller, å møte Fredrikstad med muskler og innsats. Vi har så mye bra spillere og så mye talent her, det er skremmende at vi ikke presterer bedre enn vi gjør, sier han.

Nå er det kun samling i bunn som gjelder for fjorårets seriemestere.

- Dette krever samling helt i bunn, og vi må komme oss ut av dette fortest mulig. Vi har spilt seks kamper, og har vel egentlig kun godkjent mot Rosenborg. Så faller vi ned igjen. Det er ikke enkelt akkurat nå, og vi klarer ikke å komme opp på det nivået vi skal være på, avslutter en skuffet kaptein.

Rekdal ønsker svar
Hovedtrener Kjetil Rekdal var veldig skuffet og forbannet etter kampen, og varsler nå at han vil ha et svar fra spillergruppa mandag morgen om det han det er noe galt med.

- Jeg ønsker ikke å se på at laget jeg trener ikke yter maksimalt. Jeg har såpass ærgjerrighet at det ønsker jeg ikke å oppleve. Hvis det er jeg som er problemet, vil jeg ha svar fra spillergruppa på det nå, sa en meget skuffet Rekdal etter kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skuffet Myhre
Assistenttrener Petter Myhre var også veldig skuffet over innsatsen i dag.

- Dette var årsverste av oss, uten tvil. Vi hadde bestemt oss for å gå ut høyt, presse FFK og få kontroll på kampen tidlig. Men, så kommer vi på etterskudd hele veien. Vi kommer ikke opp i duellene, er alltid det lille steget bak, og taper veldig fortjent, forklarer han.

- Vi blir rett og slett rundtspilt til tider, og opptrer ikke som et lag. Vi blir løpt og duellert i senk av Fredrikstad, og da fungerer ikke spillet vårt heller.

Håpet om et Vålerenga-lag med fornyet selvtillitt etter seieren mot Viking ble altså hardt og brutalt knust.

- Vi hadde ventet på seieren, og jeg trodde virkelig det skulle gjøre at vi hevet oss i dag. I stedet er det FFK som spiller med entusiasme og selvtillit utenpå drakta. Det skuffer meg at vi ikke klarer å svare, sier han.

Krumme nakken
I neste seriekamp venter en formidabel oppgave, da serieleder Lillestrøm kommer på besøk til Ullevaal.

- Vi kan kun krumme nakken inn mot Lillestrøm-kampen. Vi må ta oss veldig sammen, og klemme til om vi skal ha noen sjanse i den kampen, avslutter Myhre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.