RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SNAKKER OM IRAK: President Barack Obama holdt torsdag en pressekonferanse om situasjonen i Irak. Obama fortalte da at USA sender opp til 300 militære rådgivere, og at det kan bli aktuelt å gjennomføre målrettede militære aksjoner mot den militære gruppa ISIL som de siste dagene har tatt kontroll over irakiske områder.
SNAKKER OM IRAK: President Barack Obama holdt torsdag en pressekonferanse om situasjonen i Irak. Obama fortalte da at USA sender opp til 300 militære rådgivere, og at det kan bli aktuelt å gjennomføre målrettede militære aksjoner mot den militære gruppa ISIL som de siste dagene har tatt kontroll over irakiske områder. Foto: Mandel Ngan (Afp)

- Vi er forberedt på å ta målrettede militære grep

Sist oppdatert:
USA sender opptil 300 militærrådgivere til Irak, og åpnet for målrettede militæraksjoner.

Washington/Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): – Vi vil støtte Iraks regjering i konfrontasjonen med ISIL. De siste dagene har vi utplassert militære enheter i området. Vi er forberedt på å ta målrettede militære grep hvis det blir nødvendig, sa Obama under en pressekonferanse i Det hvite hus torsdag kveld.

– Skal ikke kjempe

Han avviser at amerikanske soldater igjen skal kjempe i Irak, men sier USA vil trappe opp støtten til de irakiske styrkene. Han understreker at det de vil foreta seg i landet skjer i tett dialog med irakiske myndigheter.

– Til sjuende og sist er dette et problem som må løses av irakerne, sa Obama.

Obama bekreftet også at USA de siste dagene har drevet med overvåking og rekognosering i Irak, for å få et bedre inntrykk av situasjonen i landet.

– Vi er forberedt på å opprette felles operasjonssentre i Bagdad og Nord-Irak for å utveksle etterretningsinformasjon og koordinere planene for å konfrontere terrortrusselen som ISIL utgjør, sa Obama.– Viser arrene fra krigen

Presidenten, som var motstander av invasjonen av Irak i 2003, sier utviklingen i landet er en påminnelse av arrene fra USAs krig i Irak.

– Det er helt tydelig at USA må stille vanskelige spørsmål før vi går til militære skritt i utlandet. Spørsmålet jeg og vi må stille oss, er hva som er riktig for USAs sikkerhet, sier presidenten.


TAR TIL VÅPEN: De siste dagene har det kommet en jevn strøm av bilder som viser hvordan irakerne forbereder seg til å gjøre motstand mot den militante radikale gruppa Den islamske staten Irak og Levanten (ISIL). Dette bildet er tatt under trening av frivillige i Kerbala sørvest for Baghdad torsdag.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere