RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi er i angrepsposisjon

Vålerengas spillende trener gleder seg til opprykkskamp mot Medkila.

Søndag kl. 13.00 spiller Vålerenga Damer A borte mot Medkila. Med seier rykker damelaget opp til Toppserien. Damelaget rykket opp til 1. divisjon før denne sesongen.

- Vi er i angrepsposisjon. Medkila er nok litt i forsvarsposisjon siden de kan klare seg med uavgjort. Samtidig har nok de litt større press på seg da de nok har hatt en ambisjon om å rykke opp og jeg tror det betyr mer for Medkila enn for oss å rykke opp, sier spillende trener Cecilie Berg-Hansen til vif-fotball.no.

- Vår ambisjon har vært å etablere oss i 1. divisjon og utvikle spillet vårt, men nå er vi plutselig i situasjonen at vi kan rykke opp.

Tenker utvikling

Vålerenga slo Fortuna Ålesund på hjemmebane i forrige runde og la dermed grunnlaget for at årets siste kamp blir en ren kamp om opprykket.

- Medkila har hatt en litt nedadgående formkurve i høst. De tapte fire på rad før de slo Voss i forrige kamp. For vår egen del utvikler vi oss hele tiden og har spillere som er i form. Vi har kvikke bein, sier Berg-Hansen.

- Samtidig er vi som regel sterkere hjemme enn borte så vi får en vanskelig utfordring på søndag.

Selv om Berg-Hansen ser en utfordring i kampen mot Medkila, er hun optimistisk.

- Jeg har nok sterkere tro på at vi kan klare det nå enn hva jeg ville hatt på våren. Vi reiste oss voldsomt etter tapet mot Sandviken og fikk en liten vekker da. Da tok vi grep, har hatt godt trøkk på trening og pila har pekt oppover, sier hun.

Henter inspirasjon fra herrelaget

Damelaget har denne høsten lagt opp spillestilen litt.

- Nå prøver vi å spille mer som herrelaget gjør. Det har gitt oss en ny dimensjon i spillet vårt.

- Vi er veldig offensive i hodet før vi reiser nordover, og går på banen for å vinne. Vi skal spille som vi alltid gjør, og vi legger ikke om på grunn av motstanderen. Er vi gode nok til å slå Medkila borte med måten vi ønsker å spille på så rykker vi opp. Om vi ikke gjør det er det ingen krise. Da tar vi ett år til i 1. divisjon og utvikler oss videre, avslutter Berg-Hansen.

Opprykkskamp: Medkila – Vålerenga
1. divisjon damer, søndag 24. oktober kl. 13.00
Kampen følger du med liveoppdateringer her på vif-fotball.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere