*Nettavisen* Nyheter.

- Vi er ikke imponert

Arbeidsgiverne tilbyr tre kroner mer i timen. - Kan ikke kjøpe seg ut av dette, svarer arbeiderne.

02.06.10 12:45

I tre uker har transportarbeiderstreiken pågått, og nær 2000 arbeidere har lagt ned arbeidet.

Tre kroner ekstra
Nå legger Transportindustriens Landsforening på et lønnstillegg på tre kroner, likelønnspott og gir etter for Norsk Transportarbeiderforbunds krav om tarifflønn på alt arbeid på terminaler.

- Med disse tre punktene imøtekommes NTFs bekymring for sosial dumping, og samtidig gir det medlemmene et betydelig lønnstillegg, sier administrerende direktør Tom Rune Nilsen i LTL.

Men LTL kan trolig se langt etter en løsning.

- Ikke imponert
- Dette tilbudet blir vi ikke imponert av. Arbeidsgiver kan ikke kjøpe seg ut av streiken. De tilbyr 3 kroner mer, men dette handler ikke om penger, men prinsipper, svarer forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund til Nettavisen.

Han sier de har strukket seg langt for å få en løsning på streiken.

- Fram til i går hadde vi møter, og vi trodde også at vi hadde en grei avtale på gang da. Men så brøt de bare, og dermed fortsetter vi. Nå kommer det altså et nytt tilbud, men vi kan ikke gå i samtaler med arbeidsgiver igjen før vi er trygge på at de mener alvor, sier Hansen.

- Holder oss for narr
- De holder både oss og arbeidstakerne for narr slik de nå holder på, raser han.

Så langt har ikke transportarbeiderstreiken ført til de helt alvorlige problemene for publikum.

Likevel begynner varehyllene i blant annet Vinmonopolet å tømmes. Mange populære viner er nå umulige å oppdrive, fordi de står fast på lagre rundt omkring i landet.

Også helgens Eurovision Song Contest var i ferd med å rammes av transportstreiken, da kostymer og scenerekvisita ble stående fast på lager.

Men NRK søkte dispensasjon fra streiken, og fikk overraskende nok fritak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.