RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi er imot homofil adopsjon

- Norge er enstemmig i sin holdning til homofil adopsjon: De er i mot den. Det hevder TV 2 Nettavisens uavhengige debattskribent Henrik Færevåg, og ber homofile konsentrere seg om å bli fenomenale onkler og tanter. Er du enig?

Nordmenn er delt i synet på homoseksuell adopsjon, hevdes det. Dette er bare tull. Jeg bryr meg egentlig ikke om hvilken måling det vises til. En må være stokk blind, døv og forkvaklet for å mene noe slikt. Norge er desverre, for de gruppene som advokerer det, enstemmig i sin holdning til homofil adopsjon. De er i mot den. SV må gjerne hevde at dette handler om menneskeverd, at de homofile ved å ikke få adoptere blir sett på som mindreverdige. Det gjør det ikke. Dette handler kun om barnet, ikke om foreldrene.

Er det da slik at homofile ikke vil kunne gi et barn den kjærligheten det trenger? Jeg er sikker på at homofile vil kunne overøse barn med den kjærligheten de trenger, men oppveksten handler om å lære å håndtere livet. Der stiller homsene med 40 meter tillegg. Selvsagt er det en oppgave å fremme toleranse i samfunnet, men det skal ikke gjøres ved å utsette små barn for et sosiologisk eksperiment ingen kjenner rekkevidden av. Vi kan spandere hvor mange milliarder vi vil på skolen, men ingen lærer et barn så mye som foreldrene og hvilke signaler et barn får som har to make kjønns foreldre, vet vi rett og slett ikke.

Jeg har og har hatt en rekke homoseksuelle venner og kolleger. Jeg sier har hatt fordi en del av dem er døde. Dette er uten unntak mennesker jeg har satt stor pris på. De fleste av dem har vært mannlige homofile, og jeg har aldri oppfattet noe enormt behov hos dem for adopsjon. Derfor tror jeg, uten å ha empirien på det, at dette først og fremst dreier seg om lesper. Korriger meg gjerne de som har fakta.

Det som er faktum, er at det står en lang rekke håndplukkede heterofile par i kø for å få adoptere. Disse vil i 100 prosent av tilfellene ha et bedre utgangspunkt for å gi et barn, som allerede i starten er kommet litt skjevt ut, (de skal jo adopteres bort) en ramme for oppveksten som ikke legger sten til byrden i form av ytterligere utfordringer (mobbing, forvirrende signaler etc). Slik er det, desverre for de homofile, som i stedet bør konsentrere seg om å bli fenomenale onkler og tanter, slik det fungerer i de fleste familier som har åpne homofile i blant seg.

Hva mener du? Delta i debatten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere