Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi er regjeringens prøvekaniner

Foto: Henrikke Havaas/Nettavisen
Kunnskapsløftet fører til kink i nakken, svekket syn og mental overbelastning blant videregående elever.

(BIIPMAG): Om kun to måneder skal elever fra ulike videregående skoler opp i eksamen og ikke alle er like fornøyde med Kunnskapsløftet.

Skuffet
Regjeringens innføring av den nye skolereformen blir ikke særlig godt likt blant videregående elever.

Kunnskapsløftet ble innført i august 2006 og gjelder for første trinn i grunnskolen til siste trinn i videregående opplæring. Den nye reformen har skapt frustrasjon blant videregående elever den siste tiden før eksamen.

Ikke fornøyd
BiipMag har snakket med 3. klasseeleven Helene Dahl (18) fra Berg videregående skole, som kommer med urovekkende informasjon:

- Jeg merker at jeg har blitt mer fysisk og psykisk sliten og kroppen har blitt mer overbelastet på grunn av stress. Det er altfor mange innleveringer som krever bruk av data og dette har ført til kink i nakken og dårligere syn. Nå må jeg bruke briller mye mer enn før, forteller Helene som føler en konstant utmattelse.

Kink i nakken
I tillegg kan hun fortelle at bare i løpet av en uke har tre elever på skolen fått kink i nakken, som trolig er på grunn av overbelastning og for mye PC-bruk.

Ingen informasjon
Nå som eksamen nærmer seg for 3.klassinger ved landets videregående skoler, oppstår det enda mer frustrasjon når elevene føler at de får for dårlig informasjon om Kunnskapsløftet:

- Lærerne vet ikke selv hva de skal undervise oss i. Det blir gitt veldig lite informasjon og til og med de overordnede i skolesystemet vet ikke svaret på flere ting som lærere er usikre på. Det er mye som virker uferdig og når noe så stort skal settes inn i skoleverket, burde alt være helt på plass og ikke bearbeides mens vi jobber med det. Jeg føler at 90-kullet har blitt regjeringens prøvekaniner, sier Helene til BiipMag.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!