RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi er usikre på hvor åstedet er

Foto: Aas, Erlend (Scanpix)
Sist oppdatert:
Gjerningsmannen fortsatt på frifot etter drap i Oslo.

Lørdag morgen ble en mann i 20-årene funnet død i skogkanten i nærheten av Høybråten kirke i Oslo. Politiet har slått full drapsalarm, men mandag ettermiddag er fortatt ingen gjerningsmann pågrepet.

- Foreløpig har vi ingen mistenkte i saken, sier leder for Vold- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, til Nettavisen.

- Kan være flere åsteder
Avdøde, som er norsk statsborger med pakistansk opprinnelse, ble funnet av en turgåer.

- Vi har ikke fått en dødsårsak fra den foreløpige obduksjonsrapporten. Men obduksjonen så langt bekrefter at vi står overfor et drap. Vi håper at vi får noe nærmere informasjon om dødstidspunkt og årsak i morgen, sier Rohde.

Rohde sier de er usikre på hvor mannen er blitt drept.

- Når det gjelder åstedet har vi grunn til å tro at det kan være flere åsteder. Med det mener vi at vi ikke er sikre på at funnstedet er det sentrale åstedet, sier hun.

- Flere interessante spor
Siden mannen ble funnet død lørdag, har politiet gjennomført flere vitneavhør i saken.

- Vi har hatt vitneavhør av noen i familien og bekjente av avdøde. Det er også andre publikummere som har tatt kontakt med politiet fordi de har gjort observasjoner, og flere av observasjonene har vært svært interessante. Så vi mener vi har flere interessante spor å følge i saken, sier Rohde.

- Kan du si noe om skadene mannen var påført?

- Nei, siden vi står overfor et drap med ukjent gjerningsmann må vi holde omstendigheter og spor fra åstedet tett til brystet ,sier hun.

- Leter dere etter gjerningsmannen i noen spesielle miljøer?

- Nei, det er fremdeles en kartlegging av hvem avdøde var og hvem han vanket sammen med. Vi leter i hans verden for å finne fram til foranledning og motiv, sier Rohde.

Avdøde er noe kjent av politiet fra tidligere av.

- Han er noe kjent for mindre alvorlig kriminalitet, en del ordensforstyrrelser. Så han var ingen tungt belastet kriminell, sier Rohde.

Ber om tips på Facebook
Politiet ber nå publikum om hjelp for å løse drapssaken.

- Vi trenger fortsatt publikums hjelp, alle observasjoner enten fra personer de har observert, hendelser eller kjøretøy i området Granstangen, Karihaugen og Høybråten. Så vi ber publikum rapportere inn det og overlate til politiet å vurdere betydningen det har for saken, sier Rohde til Nettavisen.

I forbindelse med etterforskningen har politiet også opprettet en Facebook-side: «Voldsavsnittet Oslo Politidistrikt».

- Facebook-siden er opprettet for å nå et bredere publikum, særlig unge så de lettere kan ta kontakt. Siden skal være slik at det du skriver inn ikke skal kunne leses av andre enn politiet, sier Rohde.

Mandag kveld vil politiet også gjennomføre en rundspørring i nærområdet der mannen ble funnet død.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere