*Nettavisen* Nyheter.

- Vi får ikke noe gratis

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Hvis jeg skulle fulgt hver regel, ville jeg fortsatt bodd i Skien og jobbet på 7-Eleven, sier Jan Thomas om adopsjonsplanene.

18.03.09 12:13

(SIDE2:) Tirsdag brakte Her og Nå en sak om adopsjonsplanene til Jan Thomas og Christopher Mørch Husby. Det nygifte paret har ikke lagt skjul på at de ønsker seg barn.

LES MER: Nå vil de adoptere

Paret ønsker å adoptere, men til Side2 sier de at de er fullstendig klar over at prosessen ikke er enkel.

Norge et unntak
Adopsjonsfora Side2 snakket med tirsdag, bekrefter at det per i dag så å si er umulig å adoptere om man er et homofilt par.

LES MER:Får ikke adoptere

Eneste unntak er faktisk Norge der felles ekteskapslov gjør at man kan adoptere barn innad i landet. Problemet er at det er få norske barn som blir adoptert bort.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi har visst helt fra starten av at dette kom til å bli vanskelig. Nå undersøker vi mulighetene som er der ute. Per i dag vet vi ikke hvordan prosessen vil utarte seg, men vi etterforsker alle mulige veier, sier Jan Thomas Mørch Husby til Side2

Paret sier de vil bruke hele sitt nettverk både i Norge og internasjonalt for å se hva som finnes av muligheter.

- En utfordring
- De reglene som er i dagens situasjon tar vi som en utfordring på strak arm. Vi skal gjøre alt som står i vår makt for at for å overbevise de som behøver det, sier han.

- Vi har uansett aldri vært de som følger regler. Vi tar ikke nei for et svar. «Nei» eksisterer ikke for oss. Hvis jeg skulle levd slik, hadde jeg fortsatt bodd i Skien og jobbet på 7-Eleven. Derfor har jeg hele mitt liv valgt å tro at ting løser seg, sier Jan Thomas.

Kjenner prosessen
Jan Thomas og Christopher Mørch Husby har mange venner som har adoptert, eller er i ferd med å adoptere. De vet at prosessen kan ta mer enn tre år og bekrefter at de selvsagt er oppdatert på norske lover.

Et hinder er at nedre aldersgrense for adopsjon er 25 år.

- Vi kan bevise at vi har et solid forhold og ønsker å skape et hjem fylt med kjærlighet. Om tre år er Christopher fylt 23 år og vi håper at de som møter oss og blir kjent med oss kan klare å se forbi det, sier de.

Mørch Husby ser at dette kan bli en politisk kamp, men mener at det er en kamp de er villige til å ta.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi kommer til å gjøre det vi kan for å få til endringer. Det innebærer også å trekke i politiske tråder. Med det håper vi at andre kan dra nytte av vår kamp og bli inspirert av vår styrke, sier Jan Thomas.

Kanskje utlandet
- Jeg har levd et langt liv der jeg har vært fryktløs og der det umulige har blitt mulig. Jeg og Christopher er modige og skaper våre egne mirakler. Vi har derfor stor tro på at dette skal løse seg. Og når vi snakker om å undersøke absolutt alle muligheter så kan det selvsagt også innebære at vi kanskje må flytte til utlandet, sier stylisten til Side2.

Endret reglene
Madonna er et forbilde for Jan Thomas.

- Jeg har nær kontakt med Kabbalah senteret i London, New York og Los Angeles. Der er det et program som heter Raising Malawi og det er de som har hjulpet Madonna med hennes adopsjonsprosess, sier han.

Selv om de fleste land i dag ikke tillater adopsjon til homofile par, gjør Jan Thomas oppmerksom på at andre land ikke har gjort seg opp en mening.

-Når det gjelder reglene i landene det adopteres fra er det for eksempel slik at i Malawi blir reglene til mens man går. Det så vi helt klart i Madonnas tilfelle. Derfor gir vi ikke opp, men undersøker absolutt alt, sier Jan Thomas.

- Får ikke noe gratis
- Ingen av oss har fått noe gratis i livet og vi bryr oss heller ikke om hva folk sier. En ting som er sikkert, er at vi skal ha barn. Men det betyr ikke at vi lever på en sky av drømmer. Vi vet det blir tøft. Men alt er en prosess og vi er villige til å kjempe.

- Nå synes vi at det er trist og respektløst at dette behandles som en sensasjon av en del medier. Dette er vårt liv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.