RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi feilet

Sist oppdatert:
– Vi feilet. Og ingen er mer skuffet enn oss, sier storaksjonær Robert Keith, når han sammenligner Fast Search & Transfer med konkurrenten Google, som nå går på børs
Google går nå på børs i en transaksjon som trolig vil prise nettsøkeselskapet til mellom 150 og 200 milliarder kroner.

Til sammenligning solgte Fast sin søketjeneste til amerikanske Overture for drøyt en halv milliard kroner, og er i dag et teknologiselskap, som prises til 2,8 milliarder kroner.

– Når det gjaldt å tjene penger, så var vi ikke så gode, sier Keith til Dagens Næringsliv. Google hadde i fjor et overskudd på rundt 700 millioner kroner av en omsetning på 7 milliarder. I første kvartal i år var overskuddet 450 millioner kroner.

– Vår feil var også at vi lot dette bli styrt fra teknologimiljøet i Trondheim og tildels Tromsø. Hadde vi i stedet vært i Silicon Valley hadde sjansene for å hente inn penger vært noe helt annet. Da kunne vi kombinert det akademiske med den hensynsløse amerikanske kommersialiseringen, sier Keith til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere