Gå til sidens hovedinnhold

- Vi fikk oss en på trynet

Solid vekker for seierssikre Vålerenga.

Etter fire interkretsrunder var Vålerengas juniorlag ubeseira. Tirsdag fikk seiersrekka en brå slutt da VIF-gutta tapte 0-4 mot Stabæk i fotballhallen på Fornebu.

- Vi tapte for et bedre lag. Kampen i dag viste at vi har mye å jobbe med. Det er ikke noe poeng i å bortforklare et 0-4-tap. I dag var vi rett og slett ikke gode nok, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif-fotball.no.

Stjerner på tribunen

Vålerenga hadde med seg Amin Nouri og Kristian Brix fra a-stallen, mens Stabæk hadde hentet ned alle sine a-lagsjuniorer.

- Det viser hvor mye de la i kampen. Jan Jönsson hadde med seg a-laget sitt på tribunen og hele klubben støttet opp. De stilte fulltallig både på banen og tribunen. Det er imponerende og noe vi kan ta med oss videre.

Selv om sluttresultatet ble stygt, var Vålerenga med på notene i starten. Stabæk hadde et lite overtak de første 45 minuttene, men Engas unggutter holdt følge og gikk til pause med 0-0.

Knakk sammen

Etter pause smalt det imidlertid i hallen på Fornebu.

- Vi var klare for å ta grep i andreomgang, men fikk oss en skikkelig på trynet. Etter fem minutter feilberegner keeper Gudmund et innlegg og ballen fyker i nettet i lengste hjørne, forklarer Mikkelsen.

Bare fem minutter senere lå den andre ballen i nettet.

- Det var en Trond Olsen-scoring. Rett i mål fra 25 meter.

Og dermed var kampen slutt for Vålerenga.

- Vi knakk helt sammen etter de to scoringene. Bare fantastisk keeperspill av Gudmund holdt oss noenlunde inne i kampen. Han var uheldig på de to første scoringene, men var en gigant resten av kampen.

Vekker for VIF

0-3 satt Stabæk i mål alene med keeper bare minutter etter 0-2-scoringen, før punktum ble satt med 0-4 kvarteret før slutt. Nærmest scoring for Vålerenga var Andreas Aanesrud som dunket ballen i tverrliggeren fra langt hold.

- Kampen i dag er en vekker både for oss i trenerteamet og for gutta på banen. Gutta ser at man ikke kommer noen vei uten hard jobbing hele tiden og vi ser veldig tydelig hva vi må jobbe med på trening fremover.

- Det er aldri morsomt å tape for Stabæk, men vi ser samtidig at kamper som i dag er veldig nyttige for oss. For å bli bedre er vi avhengig av å møte gode lag hele tiden. Det er mot de beste lagene vi får se hvor skoen trykker. Jeg er sikker på at vi lærte mye i dag og at vi blir et bedre fotballag det vi opplevde på Fornebu, sier VIF-treneren.

Ti mot to

Mikkelsen bedyrer at påska skal brukes godt. Blant elementene det skal jobbes med er fremdriften. Vålerenga skal komme seg til motstanderens mål kjappere og med færre trekk.

- Vi så det ganske tydelig i dag. Der vi brukte ti trekk brukte Stabæk to. Der har vi mye å gå på.

- Men vi er ved godt mot og henger ikke med hodet. Jeg gikk litt hardt ut forrige uke og proklamerte at vi aldri taper, men det gjør vi tydeligvis. Denne gangen låner jeg et nytt uttrykk fra Klanen og satser på at det går bedre denne gang: I år så tar vi alt, avslutter Mikkelsen.

Stabæk – Vålerenga 4-0 (0-0)
Stabæk-hallen – 5. Runde interkretsserien

Mål: 1-0 Stabæk (50), 2-0 Stabæk (55), 3-0 Stabæk (57), 4-0 Stabæk (75)

Vålerengas lag: Gudmund Taksdal Kongshavn – Amin Nouri, Prince Mambouana, Andreas Aanesrud, Emilio Garcia – Savas Tirit (Mohammed Ali Darazzi fra 81), Haakon Farstadvoll (Momodou Darboue fra 45), Nikolai Djupesland (Pål Strømberg fra 60), Kristian Brix – Håvard Nielsen (Stefan Mimic fra 30 [Kajan Kiruba fra 81]), Anders Lie (Mikael Johansen fra 60)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget