- Vi frykter ikke for lisensen

Foto: Tim De Waele (tdwsport.com)

To storlag mangler på forbundets liste. Les hvorfor her!

04.10.12 10:29

Verken franske Cofidis eller belgiske Lotto-Belisol sto oppført på listen over søkerne til neste års lisenser.

Les også: Disse lagene søker World Tour-lisens

Det fører selvsagt til spekulasjoner, men fra Belgia kom forklaringen relativt kjapt ut:

- Det er vår egen feil, sier Bill Olivier i Lotto-laget til Gazet Van Antwerpen.

- Vi har gjort en beklagelige administrativ feil. Det gjør at søknaden vår om lisens ikke er registrert. Men UCI vet at oppstillingen vår foran neste sesong snart er klar, og vi frykter ikke for lisensen, Lotto-manageren som blant annet har Jurgen Van den Broeck og Jelle Vanendert på lønningslisten.

Cofidis mangler
Ettersom laget ikke står på søkerlisten foran neste sesong, kan rytterne benytte sjansen til å finne kontrakter andre steder.

Slik er også situasjonen i franske Cofidis, men fra det internasjonale sykkelforbundet bekreftes det at også satsingen der fortsetter i 2013.

- Vi har ikke mottatt dokumentene vi trenger. Det betyr ikke at disse to lagene ikke fortsetter. Vi regner med å fullføre prosedyren med å registrere søknadene i løpet av de neste ukene, sier Enrico Carpani i UCI til biciciclismo.com.

Italiensk lag legges ned
Fra Italia meldes det at Acqua & Sapone legger ned satsingen foran neste sesong. Det betyr at Stefano Garzelli og Danilo Di Luca står uten kontrakt for neste sesong.

På listen over prokontinentallagene som har søkt lisens for neste sesong, er det også flere mangler.

Verken Team Type 1 (Vegard Stake Laengen forrige arbeidsgiver), Colombia-Coldeportes, Andalucía, Bretagne-Séché Environnement, Team Spidertech eller Utensilnord nevnt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.