- Vi går for å vinne norgescupen

Foto: Jarle Fredagsvik (OneCo-Mesterhus)

OneCo Cycling Team har sjarmert mange denne sesongen.

27.08.13 13:02

De har kanskje ikke spydspissen, men både Magnus Børresen og Jon Einar Bergsland leverer jevnlig topp 10-plasseringer.

OneCo Cycling Team har skapt flest overskrifter for pengekrangel og endringer i lederskapet siden oppstarten i januar, 2012.

Denne sesongen har det sportslige hatt fokus, og Gunnar Haakenruds gutter har prestert:

* Under NM i Grimstad var det OneCo som satte fram laget da rittet egentlig dreide seg mest om proffene Thor Hushovd, Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

* I Arctic Race of Norway ble Magnus Børresen (9.-plass) beste kontinentalrytter i sammendraget.

* I Norgescupen har man med unntak av Bergslands fjerdeplass i Sandnes vært representert på podiet i alle ritt.

- Vi er respektert av rytterne
På tross av dette når laget sjelden nyhetsspaltene.

- Føler dere at dere får lite omtale for prestasjonene dere leverer?

- Innad i miljøet føler jeg vi har blitt et lag å regne med. Vi er respektert av rytterne. Oppmerksomheten fra nettsider og aviser har kanskje ikke vært så stor, men om vi vinner, får vi omtale og. Det er slik det fungerer, sier Jon Einar Bergsland til procycling.no.

- Kanskje fikk Magnus (Børresen) litt lite omtale for prestasjonen sin i Arctic. Men både sportsdirektører og folk flest leser resultatlister og registrerer det, påpeker han.

Ros fra kollegene
Teamsjefer procycling.no har snakket med, gir også OneCo-laget et klapp på skulderen:

- Jeg synes de har kjørt bra. De har hevet seg kjøremessig og har kjørt et bra, sportslig opplegg, sier Morten Hegreberg i Øster Hus-Ridley til procycling.no.

- Det er positivt med flere lag som kjemper om norgescupseirer, istemmer Atle Kvålsvoll i Team Plussbank.

Gino Van Oudenhove i Joker Merida mener erfaringen fra utelandske ritt har gjort godt for laget:

- Det har stått for noen gode resultater. De begynner å snuse på nivået til et godt kontinentallag. De har kjørt litt i utlandet, blant annet i Olympia’s Tour, og jeg mener de har fått betalt for det, påpeker han.

Sterkt kollektiv
Teamsjef Haakenrud forteller oss at laget er inne i «et år der vi bygger».

- Vi ønsker å være et lag som orker å ligge framme med hele laget. Ingen skal bli kjørt av for tidlig, samtidig som vi nok må avvente enkeltresultatene noe, sier sjefen.

Det beste eksempelet på maskineriet ble kanskje vist fram under NM da OneCo-guttene la seg foran i feltet under sisterunden og bidro til å redusere forspranget Hushovd hadde i tet.

To blant topp 5 i norgescupen
I høst er det norgescupen som er lagets store mål. Etter fire av fem konkurranser ligger Magnus Børresen 102 poeng bak Odd Christian Eiking i kampen om sammenlagttrofeet.

Mellom dem ligger Sondre Holst Enger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jonas Lindstrøm

Også Bergsland på femteplass har en teoretisk mulighet til å stikke av med seieren foran den avgjørende konkurransen i Halden i midten av neste måned.

- Det største målet nå er å gjøre det best mulig i Norgescupen. Nå er det vel fem ryttere som kan vinne, så det blir vel førstemann opp bakken. Det er klart vi går for å vinne den, sier Bergsland.

Viser seg fram for sponsoren
Erik Tandberg har forlatt laget i løpet av sesongen, men sitter fortsatt på sponsoravtalen med OneCo.

Haakenrud håper laget har vist nok til et tittelsponsoren blir med videre sammen med Trek og Kalas.

- OneCo er en avgjørende sponsor for oss, og vi håper å fortsette samarbeidet med dem. Vi jobber med andre delsponsorater i tillegg, røper han.

Bergsland håper nå de turbulente periodene rundt laget er overstått.

- Lagledelsen gikk høyt ut da dette laget startet. De skapte forventninger. Da det ble turbulent i fjor, var det noe laget var skyld i selv. Etter det har vi valgt en litt lavere profil, og fokusert på å bygge et lag i stedet. Dersom vi fortsetter denne utviklingen, og tar flere seirer, vil den gode PR’en komme også, tror Bergsland.

PS! OneCo Cycling Team har hentet inn Marius Haave fra BOC ut sesongen. Krister Hagen er ute med kyssesyke, mens Niklas Åkvik er på vei tilbake etter kragebeinsbrudd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.