RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi gleder oss til søndag

Sist oppdatert:
VOLDSLØKKA (vif.no): Med fem av de mest meritterte juniorspillerne på sidelinja og hodet i juniorfinalen tapte Vålerengas juniorer generalprøven mot Stabæks rekrutter. – Denne kampen bruker vi ikke mye energi på. Fokuset er på søndagens finale. Vi gleder oss, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

NM-finalen nærmer seg med stormskritt. Søndag skal Vålerenga og Start avgjøre hvem som er Norges beste juniorlag. Enga er i rute og deler av troppen fikk en siste kampgjennomkjøring i serieavslutninga mot Stabæk 2 i 2. divisjon lørdag.

Manglet fem mann
Vålerenga manglet toppscorer Dennis Obeng som hvilte på grunn av en kneskade, Adnan Haidar som hadde karantene, samt Harmeet Singh som var opptatt på a-laget. I tillegg hvilte G18-landslagsgutta Fredrik Carlsen og Amin Nouri etter tre kamper på fem dager i Georgia.

- Det var nok mange som tenkte mer på søndagens juniorfinale. Kampen var preget av et forferdelig dårlig tempo. Det var dødt og det var tydelig at tankene var et annet sted, forteller Holter.

- Vi bruker ikke mye energi på dette tapet. Vi har fem spillere i bakhånd som måtte stå over i dag på grunn av skader, karantener og landslagsspill som gjør at vi vil ha mer løpskraft i finalen.

Forferdelig tempo
Kampen endte med 1-5-tap etter fire kjappe scoringer av Stabæks Eirik Markegård.

- Forsvarsspillet vårt var forferdelig i forbindelse med de fire første baklengsmålene. Vi kan ikke holde på sånn. Vi slapp inn fire mål på tyve minutter.

- Vi stilte reint juniorlag og manglet fem av de beste spillerne, mens Stabæk hadde med seniorspillere som kunne dra lasset. Det var den store forskjellen i denne kampen. Vi kommer til å vise oss fra en helt annen side på søndag.

- Ta ansvar
Holter er imidlertid skuffet over at ikke flere spillere tar tak i kampen når de mest naturlige ledertypene ikke er på banen.

- Flere spillere må stå opp når det butter i mot. Vi kan ikke bare akseptere at målene renner inn. Vi må ha litt ærgjerrighet. Vi har sett det samme tidligere år når vi ikke har hatt de rette typene på banen og det er noe vi må jobbe med inn mot neste år.

- Noe av forklaringen ligger kanskje i at mange av gutta har alltid har spilt på lag som har vært suverene i sin klasse. De er vant til at alt går på skinner og det er derfor en utfordring å takle motgang.

Også finalemotstander Start tapte serieavslutninga i 2. divisjon denne helga. De gule og svarte tapte 1-4 mot Fyllingen.

Det er uansett på søndag det skjer. Da er alle Vålerenga-gutta klare.

2. divisjon avdeling 2
Vålerenga 2 – Stabæk 2 1-5 (1-1)

Voldsløkka

Mål: 1-0 Martin Fermin (35), 1-1 Eirik Markegård (40), 1-2 Eirik Markegård (48), 1-3 Ola Kamara (56), 1-4 Eirik Markegård (63), 1-5 Eirik Markegård (67)

Vålerengas lag: Frode Larsen – Emilio Garcia (Nikolai Djupesland fra 57), Morten Lie, Fredrik Thapper, Kent Brekke Jensen – Christer Jensen, Mathias Samuelsen (Amin Nouri fra 60), Martin Fermin, Kristian Brix (Erik Bjørdal fra 45) – Bardh Shala, Glenn Roberts

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere