RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi gråt og ba til Gud

Sist oppdatert:
Slik opplevde foreldrene det dramatiske døgnet.

Julie Abrahamsen (20) fra Son ble lørdag funnet i live i fjellet Whistler i Canada etter å ha vært savnet i tre dager, skriver Moss Avis.

Søndag morgen forteller Knut Peder Abrahamsen, pappaen til Julie, at datteren endelig er funnet - i live. Stemmen er fortsatt gråtkvalt, men som han selv forteller er det gode tårer som kommer.

Onsdag denne uken var datteren Julie i skianlegget i Whistler Blackcomb i Canada. Fredag formiddag ble hun meldt savnet da ingen hadde hørt fra henne siden onsdag formiddag klokken 11:00. Lørdag ettermiddag, lokal tid, fant de henne - i live.

Ifølge canadisk politi ble Sons-kvinnen funnet klokken 13:30 lørdag ettermiddag i skianlegget Whistler Blackcomb i Canada.

I en pressemelding skriver politiet at 20-åringen skal være i god form.

Til Moss Avis forteller Knut Peder Abrahamsen at han er takknemlig.

– Vi er lykkelige og takknemlige for alle som har stått med oss og spesielt til ungdommene i Whistler, som har stått på for oss, sier han.

– Vi er takknemlig til Gud for å ha holdt sin hånd over henne. Vi er lykkelige, gråter og takknemlig, sier han.

Han har vært i kontakt med datteren sin, som har fortalt om hva som skjedde:

– Hun har ikke opplevd denne situasjonen like dramatisk som oss. Hun forteller at hun frøs mye om natten, men at hun hele tiden har jobbet målbevisst med å komme seg til folk. Hun var veldig kald, sulten og våt, og har noen forfrysninger, men slik jeg har forstått det skulle hun ikke få varige mén av det, sier Knut Peder Abrahamsen til Moss Avis.

Fant spor

Canadisk politi forteller at de begynte søket etter Abrahamsen fredag ettermiddag da de fikk inn savnetmeldingen. Da hadde det gått to dager siden noen hadde hørt fra Sons-kvinnen. Det siste tegnet de hadde fra henne var at hun hadde brukt en av skiheisene i anlegget i Whistler Blackcomb klokken 11:00 onsdag, lokal tid.

– Vi satt inn et søk med skipatruljen og Whistler search and rescue, hvor vi brukte det siste punktet hun var sett som utgangspunkt. Søket ble innstilt når natten falt på, men startet igjen da vi fikk dagslys, forteller politibetjent Rob Knapton.

Søket som ble satt i gang lørdag morgen var langt større. Politiet brukte både hunder og helikopter.

Like før klokken 13:30 fant de spor utenfor skianlegget og minutter senere fant de Julie Abrahamsen ved en elv i Wedge Creek. Fjellet ligger på 1600 meters høyde.

– Hun var kald, men i god form, sier Knapton.

Til Canadian Broadcasting Corporation sier Knapton at mildvær kan ha vært avgjørende for at Julie lever.

– Til tross for regn har temperaturen vært høyere, så det ga henne nok en litt større sjanse for å overleve, sier Knapton.

Han forteller også at politiet nå vil forsøke å finne ut av hvordan Julie Abrahamsen kom seg bort fra skianlegget og kartlegge døgnene hun har vært savnet.

Kjører alltid off pist

Til Moss Avis forteller faren til Julie at hun er i Whistler i Canada for å stå på snowboard i 2,5 måneder. Hun reiste ned 2. juledag og er ikke ventet å komme hjem før i mars.

– Kjenner jeg henne rett kommer hun ikke hjem på grunn av dette, sier Abrahamsen med en lite smil om munnen.

Han forteller at datteren har brukt det siste året på å reise. Først til St.Anton i fjor sammen med en venninne for å stå på snowboard, så i fjor høst i mellom-Amerika. Deretter var datteren hjemme i noen måneder for å jobbe og spare opp penger til en ny tur: 2,5 måneder i Whistler i Canada.

Abrahamsen forteller at datteren har stått på snowboard siden hun var syv år gammel og sjelden kjører i preparerte skibakker.

– De bruker hun bare for å komme seg til andre deler av skianlegger, eller hvis været er skikkelig dårlig. Hun kjører alltid off pist, sier han, og forteller at interessen har smittet over fra han selv.

– Vi er veldig glad i vintersport. Vi er på fjellet så mye som mulig når det er snø og kjører mye off pist. Det har blitt flere alpe-turer, forteller han.

Nøyaktig hva som skjedde med Julie onsdag formiddag vet han ikke.

– Det jeg vet er at hun var i anlegget sammen med noen venner. På ett tidspunkt har de kjørt hver for seg. Utover det har jeg bare hørt bruddstykker av historien, men hun har på et eller annet tidspunkt blitt helt alene, forteller han.

Mirakel

Til Global News beskriver letemannskaper historien som et mirakel.

– Dette er ikke tre normale dager ute, det er tre dager med værproblemer, så dette er en god overlevelses-historie, sier Brad Sills, overbetjent ved Whistler SAR til Global News.

– Å finne en som er så sterk og tåler været som har vært de tre siste nettene - det er stort for oss alle, sier Sills.

Reportere forteller om vanskelige leteforhold, med regn og tykk tåke i området. De forteller at det var så vidt helikopteret kunne være i luften lørdag for å lete etter Julie.

Ifølge Global News skal Julie Abrahamsen ha gått i flere kilometer fra skianlegget. Hun skal også ha svømt over en innsjø, men er altså i god form.

– Å finne henne i live var et veldig hyggelig øyeblikk. Vi har ikke mange nok av dem, så dette er stort for oss alle, sier Sills til Global News.

Også vennene til Julie Abrahamsen beskriver hendelsen som et mirakel.

Les flere saker i Moss Avis

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere