RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har fått flere konkrete tips på de siktede

Hundrevis av mennesker engasjerte seg i søket etter den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne.
Hundrevis av mennesker engasjerte seg i søket etter den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Privat (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Politiet har den siste uken daglig mottatt viktige tips på de to drapssiktede i Sigrid-saken.

POLITIHUSET (Nettavisen): Politiet gjorde seg i ettermiddag tilgjengelig for pressen i forbindelse med drapet på 16 år gamle Sigrid Schjetne.

Forrige uke, tirsdag 4. september, ble to menn pågrepet i en bevæpnet politiaksjon etter et konkret tips i Sigrid-saken.

Mennene på 64 og 37 år ble begge avhørt forrige uke. I dag klokken 11 startet drapsetterforskerne nye avhør av den siktede 64-åringen.

På rett spor
Politioverbetjent Grethe Lien Metlid, som leder etterforskningen i Sigrid-saken, er ordknapp i forhold til informasjon om den pågående etterforskningen. Likevel opplyser hun at politiet har fått inn viktig informasjon i saken etter pågripelsene.

- Vi er på rett spor i saken etter pågripelsene, men vil foreløpig ikke gå ut med ytterligere informasjon om hva etterforskningen har vist. Det foreligger ingen endringer i siktelsene, sier Metlid.

Begge de pågrepne er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap.

Ifølge Metlid jobber politiets etterforskere nå med å avklare ytterligere de siktedes rolle i saken.

- Vi har foreløpig ikke gått ut med noen hovedteori om hva som har skjedd. Dette er medieskapt. Det viktigste er å finne ut hva som har skjedd med Sigrid, sier hun.

Metlid forteller at politiet kun har en foreløpig obduksjonsrapport, men at de er i fortløpende kontakt med rettsmedisinsk institutt.

Nye og Interessante tips
Etterforskerne gjennomfører i tillegg undersøkelser og avhør hver eneste dag og kveld.

- I en slik etterforskning vil det alltid komme nye opplysninger hver eneste dag. Vi får hele tiden nye svar, noe som betyr at vi igjen får nye oppgaver som vi må undersøke.

- Har dere fått inn konkrete og viktige tips i forhold til de siktede etter de ble pågrepet?

- Ja, vi har fått inn konkrete tips på de siktede etter pågripelsene. Flere av tipsene er interessante. Vi oppfordrer likevel fortsatt folk til å tipse, dersom de tror de kan sitte på relevant informasjon i saken, sier Metlid.

Den siktede 37-åringen skal avhøres på mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere