RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har fått nok av venstreradikale pøbler og avskum

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Frp raser mot de voldelige demonstrantene i Oslo torsdag kveld.

Torsdag kveld brøt det ut en voldelig demonstrasjon i Oslo sentrum, etter at politiet kastet ut husokkupanter som har holdt to bygg i Hausmannsgate, siden 1999.

Okkupantene ble ikke kastet ut på grunn av en politisk beslutning, men fordi brannmyndigheter mente at det var brannfarlig, og farlig for liv og helse.

Les også: Kastet ut etter ti år

Det ble blant annet satt fyr på søppel i gata, og kastet stein og andre ting mot politiet. Politiet svarte med tåregass og vannslanger.

Utover kvelden har demonstrasjonene bare fortsatt, og politiet ber folk holde seg unna området.

- Så langt er fire personer pågrepet for skadeverk, og vi har i samarbeid med brannvesenet slukket ni bål i området rundt Hausmannsgate, sier operasjonsleder Ola Krokan til Nettavisen rett før midnatt.

Les også: Kraftig demonstrasjon i Oslo

Dette får nestlederen i Frps bystyregruppe, Mazyar Keshvari, til å se rødt.

- Nok er nok. Vi har fått nok av venstreradikale pøbler og avskum som tror de kan ta seg til rette uten at det får konsekvenser for dem. En kan ikke ta seg til rette på andres eiendom, det er helt uakseptabelt, uansett hvordan man vrir og vender på det, sier Keshvari til Nettavisen.

Han mener at det er flertallet i bystyret som nå må ta ansvaret for situasjonen.

- Det er flertallet i bystyret, der spesielt venstre har holdt en vernende hånd over okkupantene, som har ansvaret for denne situasjonen. Vi mener det er svært alvorlig at politikere i et demokratisk land at en gir indikasjoner at det er greit å gjøre denne typen ting. Uansett hva slags argumenter de måtte ha, så er det å ta seg inn på andres eiendom innbrudd. Det er alvorlig forbrytelser, sier Keshvari.

Ingen venstrestøtte
Ifølge ham er dette personer som skaper frykt i Oslo.

- Som bystyrepolitiker mener jeg selvfølgelig at det er totalt uakseptabelt at noen terroriserer deler av byen vår, og skaper frykt blant Oslos befolkning.

- Jeg kommer til å ta kontakt med den ansvarlige i byrådet med en gang for å sørge for at dette kommer til å følges opp. Dette har skjedd gang på gang, og vi kan ikke ha det slik i hovedstaden at det ser ut som en slagmark, freser Keshvari.

Venstreleder Ola Elvestuen avviser at partiet har lagt noen vernende hånd over denne gruppen.

- Ansvaret for dette ligger hos de som demonstrerer og utøver volden, og dette påvirker ikke noen ting, sier Elvestuen. Han sier at Venstre aldri har vernet husokupantene, men kulturdelen Hausmania som skal fortsette også etter dette.

- Vi er opptatt av kulturhuset Hausmania akkurat som vi er opptatt av Blitzhuset, Volapük og Grünerløkka lufthavn. Denne typen miljøer er i byen, og de er en del av det mangfoldet som Oslo må ha en romslighet til å ha, sier Elvestuen.

Rolig morgen
Når det gjelder okkupantene er Elvestuen enig med Keshvari i at disse skal bort.

- Dette er snakk om et okkupert hus helt uavhengig av kulturdelen. Denne bygården må pusses opp, og de som har okkupert huset må bort, sier han.

- Trenger de boliger, så har vi sosiale ordninger. Trenger de et tilholdssted, så finnes det mange andre steder, sier Keshvari.

Operasjonsleder Hilde Walsø ved Oslo politidistrikt sier til Nettavisen fredag morgen at det ikke har oppstått noen nye uroligheter.

- Bortsett fra de fire som ble innbrakt som følge av skadeverk, har det vært en rolig natt og morgen, sier Walsø til Nettavisen klokken 07.30.

Det er fortsatt politisperringer rundt bygningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere