*Nettavisen* Nyheter.

- Vi har forsøkt å formidle at vi ikke ønsker å signalisere hat

I SORG: Nils Henrik Holmedahl, omkomne Sara Christiane Holmedahl Sandsmarks onkel, forteller at familien ikke bebreider sjåføren av ulykkesbilen. Foto: Lisbeth Andresen (Romerikes Blad)

Det har vært kontakt mellom Saras familie og sjåførens familie.

13.01.14 17:58

BJØRKELANGEN: Onkelen til Sara Christiane (13), som omkom i ulykken på fylkesvei 229, forteller om en knust familie som er opptatt av å ikke legge skylden på noen.

Les saken i rb.no her

Døde av skadene
Det har gått drøye to døgn siden to jenter med hele livet foran seg mistet livet i en trafikkulykke på riksvei 229. De satt i en vogn bak en sportsponni da de ble påkjørt av en bil og døde av skadene de pådro seg.

Tiril Alette Huser Bølge ble bare elleve år gammel, Sara Christiane Holmedahl Sandsmark ble bare 13.

- Tre familier som har det vondt
- Foreldrene, søsken og resten av familien er selvfølgelig knust. Det vi føler nå er så komplekst. Det er så mange følelser som raser igjennom nå, både sorg, raseri og spørsmål, forteller Nils Henrik Holmedahl, som er bror til Sara Christianes mor, og familiens talsperson i denne vanskelige tiden.

Han er opptatt av at det nå er tre familier som har det veldig vondt.

- Det er viktig for oss å få fram at vi ikke legger skylden på ham. Politiet skal etterforske saken og komme fram til hvordan dette kunne skje. Vi vet at han ikke har gjort dette med vilje, sier Holmedahl.

- Føler med ham
Sjåføren av ulykkesbilen er en bekjent av familien, og skal ha jevnaldrende barn.

- Vi føler veldig med ham og familien hans. Alle som kjører bil vet at dette kunne skjedd meg og deg også. Selv om vi av hele vårt hjerte skulle ønske at dette ikke hadde skjedd, sier han.

Har vært kontakt
Selv har han ikke snakket med sjåførens familie, men bekrefter at det har vært kontakt mellom familiene.

- Vi har forsøkt å formidle at vi ikke ønsker å signalisere hat eller uforsonlighet, forteller mannen som nå har mistet ei lita niese.

Ei jente han beskriver som moden for alderen.

- Natt til søndag snakket vi med sykehuspresten i mange timer. Hun sa hun fikk inntrykk av at Sara var en inntrykksøm jente. Og det stemmer. Hun kunne begynne å gråte av en fin sang eller en fin dyrehistorie, forteller onkelen trist.

Videre fortelles det om en 13-åring med musikalske evner og stor glede og empati med dyr.

- Hun gjorde en kjempefin jobb med sportsponnien som hun hadde på fôr. Dette var ingen stor kaldblodstraver som ravet rundt i veien, det var en liten og trafikksikker ponni med to små jenter i vogna bak, sier han om den siste turen deres, da det gikk så forferdelig galt.

Les flere saker i rb.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.