- Vi har gjort partiet tøffere

Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Senterungdommen med Sandra Borch i spissen fikk fullt gjennomslag på landsmøtet.

07.04.13 14:43

- Vi fikk gjennomslag for alle de store sakene vi har kjempet for, konstaterer Senterungdommens leder Sandra Borch overfor NRK.

Den gjeveste seieren er fullt gjennomslag for en framtidig folkeavstemning om EØS. Et forslag som Senterungdommen lenge har hatt som en kampsak, og som SV i utgangspunktet var imot, men der sentralstyret og landsmøtet snudde denne helgen.

Senterungdommen gikk også inn for at partiet skal jobbe aktivt for å få Norge ut av Schengenavtalen. Sp-toppene Liv Signe Navarsete, Ola Borten Moe, Trygve Slagsvold Vedum og Lars Peder Brekk var alle imot dette forslaget, men kampvoteringen søndag ga Senterungdommen gjennomslag for dette kravet også «jobbe aktivt for å melde Norge ut av Schengenavtalen».

I tillegg har ungdomspartiet fått igjennom kjønnsnøytral verneplikt, innføring av brukerstyrt personlig assistanse og lokal selvråderett over skjenketider.

- Det har vært heftig mobilisering de siste dagene, og nå ser vi resultatene, sier Borch.

Les også: Navarsete gjenvalgt som Sp-leder

Les også: Sp avviser oljevirksomhet i Lofoten

Les også: Borten Moe godkjente kontrakter før Stortinget

Les også: Sp vil ha skjenkestopp klokka 3

- Det har vært mobilisert godt fra alle fylkene, vi har hatt senterpartiungdommer som har stått på dag og natt nå i mange dager for å få gjennomslag for våre dissenser og endringsforslag, sier Borch til Dagbladet og legger til.

- Vi skal nå først og fremst hjem og sove ei natt, tror jeg. Det er blitt sagt at Senterpartiet er gode til å ta hele døgnet i bruk, og det kan jeg skrive under på. Men vi skal ta oss en skikkelig feiring på landsstyremøtet i mai, sier Borch.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.