*Nettavisen* Nyheter.

- Vi har ikke lovet noe møte

Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)

Justisdepartementet påpeker at det ikke går an å sulte deg til opphold i Norge.

15.02.11 15:25

Mandag valgte etioperne å avslutte sultestreiken i Oslo domkirke, etter en uke i kirkeasyl.

På en pressekonferanse med etioperne, med blant annet domprost Olav Dag Hauge og Oslo-biskop Ole Christian Kvarme, ble det opplyst at etioperne ikke hadde fått noen løfter fra myndighetene om ny behandling av sine saker, men at de skulle ha blitt lovet et møte i løpet av uken med blant annet en representant fra FNs høykommisær for flyktninger, Justisdepartementet, Utlendingsdirektoratet (UDI) og Utlendingsnemnda (UNE).

- Det er ikke riktig
At det er avtalt noe møte med departementet er feil, understreker Justisdepartementet i en pressemelding.

- Man kan i dag få inntrykk av at det har blitt avtalt et møte mellom Justisdepartementet, UDI og UNE, og etiopierne som har oppholdt seg i domkirken i Oslo. Det er ikke riktig, skriver departementet.

Justisdepartementet opplyser at de har formidlet kontakt mellom representanter for kirken, FNs Høykommissær for flyktninger, UDI og UNE, slik at det kan avholdes møter mellom disse.

- Aksjonistene har kommet med et ønske om å fremme sitt syn overfor Høykommissæren, UDI og UNE samt levere omgjøringsbegjæring til UNE. Det er ikke aktuelt fra regjeringens side å gi denne gruppen rettigheter som de ikke hadde før de gikk inn i kirken, står det videre.

- Når ikke frem med sultestreik
Departementet påpeker at sultestreiken ikke gir etioperne noen fortrinn.

- Ingen skal kunne nå frem med sultestreik eller andre pressmidler for å få opphold i Norge, skriver Justisdepartementet.

Etter på ha pressekonferansen i Oslo domkirke ble de 64 etiopierne - blant dem tre barn - hentet i buss og brakt til et asylmottak på Torshov.

- Takk til alle som har vært snille mot oss her, sa talsmannen Adane på pressekonferansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag