RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har ikke så mange pøbler her

Sist oppdatert:
Scenene vi har sett i forbindelse med Israel-demonstrasjonene i Oslo får vi ikke se i Bergen, tror politimesteren.

(iBergen.no) Fredag holdt politimester Ragnar L. Auglend pressekonferanse i Bergen hvor han la fram årsresultatene for Hordaland politidistrikt i 2008.

Her ble det blant annet klart at politidistriktet hadde i 2008 det laveste antall anmeldte forbrytelser siden 2002 med 18.573 anmeldte forbrytelser. I 2007 ble det registrert 19.591 forbrytelser, mens det var hele 20.573 i 2007. iBergen.no tok en prat med politimesteren om de siste ukers tilstander i hovedstaden i forbindelse med Israel-demonstrasjonene.

- Vi fikk jo en prøveklut på hvordan det kunne blitt her tidligere denne uken (Israels venners støttemarkering på Festplassen i Bergen på torsdag journ.anm.). Vi hadde 10-15 personer som ville gripe forstyrrende inn i arrangementet, men det hele gikk rolig for seg, sier Auglend til iBergen.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

INGEN OSLO-TILSTANDER: Finn Jarle Sæles kone, Anita Apelthun Sæle, holdt appell under støttemarkering for Israel i Bergen torsdag kveld.

Selv om Finn Jarle Sæle og Israels venner holdt en rolig demonstrasjon torsdag tror ikke Auglend Bergen vil få oppleve noe i nærheten av det vi har sett i Oslo.

- Nei, vi har rett og slett ikke så mange personer som kan gjøre slikt i Bergen. Det er jo pøbler, og de tingene som har skjedd i Oslo i forbindelse med disse demonstrasjonene har jo ingenting med ytringsfrihet og politiske budskap å gjøre, understreker han.

KAOS: Slik så det ut da Oslo-politiet møtte mannsterkt frem for å holde motdemonstranter unna under en støttedemonstrasjon for Israel utenfor Stortinget torsdag 8.januar.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere