*Nettavisen* Nyheter.

- Vi har ikke så mange pøbler her

Scenene vi har sett i forbindelse med Israel-demonstrasjonene i Oslo får vi ikke se i Bergen, tror politimesteren.

24.01.09 11:09

(iBergen.no) Fredag holdt politimester Ragnar L. Auglend pressekonferanse i Bergen hvor han la fram årsresultatene for Hordaland politidistrikt i 2008.

Her ble det blant annet klart at politidistriktet hadde i 2008 det laveste antall anmeldte forbrytelser siden 2002 med 18.573 anmeldte forbrytelser. I 2007 ble det registrert 19.591 forbrytelser, mens det var hele 20.573 i 2007. iBergen.no tok en prat med politimesteren om de siste ukers tilstander i hovedstaden i forbindelse med Israel-demonstrasjonene.

- Vi fikk jo en prøveklut på hvordan det kunne blitt her tidligere denne uken (Israels venners støttemarkering på Festplassen i Bergen på torsdag journ.anm.). Vi hadde 10-15 personer som ville gripe forstyrrende inn i arrangementet, men det hele gikk rolig for seg, sier Auglend til iBergen.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

INGEN OSLO-TILSTANDER: Finn Jarle Sæles kone, Anita Apelthun Sæle, holdt appell under støttemarkering for Israel i Bergen torsdag kveld. Foto: Hommedal .Marit

Selv om Finn Jarle Sæle og Israels venner holdt en rolig demonstrasjon torsdag tror ikke Auglend Bergen vil få oppleve noe i nærheten av det vi har sett i Oslo.

- Nei, vi har rett og slett ikke så mange personer som kan gjøre slikt i Bergen. Det er jo pøbler, og de tingene som har skjedd i Oslo i forbindelse med disse demonstrasjonene har jo ingenting med ytringsfrihet og politiske budskap å gjøre, understreker han.

Klikk på bildet for å forstørre.

KAOS: Slik så det ut da Oslo-politiet møtte mannsterkt frem for å holde motdemonstranter unna under en støttedemonstrasjon for Israel utenfor Stortinget torsdag 8.januar. Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.