- Vi har ingen å miste

Elevene ved Hokksund ungdomsskole var mandag samlet i gymsalen på skolen til en minnestund for den omkomne skolekameraten Baard André Frøyland. På åstedet for ulykken var det lagt ned blomster og lys.

Elevene ved Hokksund ungdomsskole var mandag samlet i gymsalen på skolen til en minnestund for den omkomne skolekameraten Baard André Frøyland. På åstedet for ulykken var det lagt ned blomster og lys. Foto: Thormod R. Hansen (BYGDEPOSTEN)

Holdt minnestund for avdøde Baard André Frøyland (16) som fredag ble påkjørt og drept av toget.

07.06.11 11:06

- Vi har ingen å miste, så dette er svært tragisk, sier rektor Kjølv Eidhammer ved Hokksund ungdomsskole i Øvre Eiker til Bygdeposten.

Fredag rett før klokken 22.00 omkom 16 år gamle Baard André Frøyland etter å ha blitt påkjørt av toget på en planovergang ved Hoen i Øvre Eiker.

En tung dag
Mandag var derfor en svært tung dag for elevene som gikk sammen med Baard André på Hokksund ungdomsskole.

Eidhammer forteller at alle elevene mandag morgen ble samlet i gymsalen på skolen til en minnestund for å sørge over den omkomne skolekameraten.

- I gymsalen ble det tent lys, spilt rolig musikk og det var satt opp et stort bilde av Baard André, sier Eidhammer.

Han forteller at han også informerte elevene om de faktiske forholdene omkring dødsulykken.

- Det er viktig for elevene å kunne sette navn på sorgen og jeg fortalte også at de skulle vite at alle ikke reagerer likt på sorg, sier Eidhammer.

Begraves torsdag
- Hvordan er stemningen på skolen nå?

- Den er selvfølgelig trist, og det å fortelle elevene om det som har skjedd er nok den tristeste oppgave en rektor kan ha, sier Eidhammer.

Han forteller at Baard André var en populær elev, en blid og hyggelig humørspreder med et stort sosialt nettverk.

Under minnestunden var også presten til stede, slik at de som ønsket det kunne snakke med ham om det som har skjedd. Etter minnestunden fikk alle elevene etter hvert fri fra skolen.

- Hva skjer nå videre?

- Vi vil torsdag etter begravelsen også avholde en minnestund i festsalen på rådhuset, slik at de unge som har vært i begravelsen skal slippe å være alene med sine følelser, sier Eidhammer.

Kriseteamet fulgte opp
I etterkant av ulykken ble kriseteamet i Øvre Eiker kommune satt i sving og de har gjennom helgen hatt oppfølging av familien til den omkomne, og ungdommen i Hokksund.

- Vi har også samarbeidet med utekontakten som har vært behjelpelig overfor ungdommer som ønsket å ha noen å prate med, sier kommunelege Einar Braaten.

Kommunelegen forteller at de valgte å åpne familiesenteret ved legestasjonen, slik at ungdom og foreldre skulle få hjelp til å bearbeide sorgen.

Han forteller at det lørdag var over hundre personer som var innom familiesenteret for å få snakke om ulykken, og møte andre som var i sorg.

Les flere saker fra Bygdeposten her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet:

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag