RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har ingen hemninger

(Senterungdommen)
Sist oppdatert:
Senterungdommen med lettkledt kalender.

(SIDE2): - Jeg vil vi skal røffe opp imaget til Senterpartiet, og gjøre det litt sprekere. Vi er ungdommer, og er uten hemninger, ler den nyvalgte Senterungdommens leder, Sandra Konstance Nygård Borch (23), til Side2.

Kult på bygda
Målet med kalenderen er å gjøre noe med folks oppfatning av hvordan det er å bo på bygda. Ideen til en kalender kom etter Senterpartiets landsstyre der Borch ble gjort til leder for ungdommen.

- Vi vil ikke ses på som kjedelige, trauste bønder lenger. Det er kult å bo på landet, understreker hun.

De har blitt inspirert av Østerrikes bondeungdomslaget Jugenbauern som hvert år slipper en kalender med sexy og lettkledte bønder. Kalenderen har naturlig nok blitt en liten begivenhet, også blant bønder og bondegutter her til lands. Kultkalenderen kommer i to utgaver, én med jenter og én med gutter, med et nytt visuelt konsept hvert år.

Sandra tror nok den norske versjonen vil skape litt debatt her hjemme. Selv om Senterungdommen har hentet en viss inspirasjon fra den østerrikske bondeungdommen, så er ingen av deres bilder pornografiske.

Men de er utfordrende, småfrekke og noen lettkledte.

- Vi vil ha balansegangen i kalenderen, men vi vil være frekke, vågale og gjøre den litt friskt. Politikk skal også være gøy og vi vil at kalenderen skal være med å framsnakke bygda på en kul måte, sier Sandra.

Frekt og avkledt
Den første delen av kalenderen ble knipset i Vang i Valdres. Sandra er på plass der sammen to ungdommer fra sentralstyret, en fra landsstyre og en fra et lokallag som alle stiller opp til første del. Ungdom i alderen 19 til 26 år fra alle deler av landet stiller opp til den friske ideen.

Det er veldig god stemning når Side2 ringer - og Sandra legger ikke skjul på at hun er veldig imponert til nå.

- Hvert av bildene har et budskap. På et sitter en gutt på en stol med en katt på fanget. I bakgrunnen ligger to jenter i en seng, så kan jo folk tenke seg selv. Mye rart skjer i byen, men det skjer også mye på bygda, sier hun med en latter.

God idé
Lederen i Småbrukarlaget, Merete Furuberg, uttalte i fjor til Nationen.no at en sexy bondekalender var en god idé, selv om den kanskje Jugenbauerns var i det litt i frekkeste laget. men å gjøre landbruk sexy er bare fint.

De lettkledte bondekalenderne er et populært fenomen i det tyskspråklige Sentral-Europa, skriver avisen som har omtalt kalenderne de siste årene.

Senterungdommen har 230.000 kroner til rådighet, og med det budsjettet tror leder for Senterungdommen at resultatet vil bli fantastisk.

- Bildene er sinnssykt bra, og jeg tror det blir en kjempefin kalender, sier Sandra om kalenderen som lanseres i november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere