*Nettavisen* Nyheter.

- Vi har levd på grensen

Nila Håkedal Foto: Natacha Pisarenko (AP)

Volleyballforbundet gikk på et stortap i fjor. Og får kritikk for leilighetskjøp.

23.09.08 14:24

- Vi har levd on the edge, ikke tvil om det, sier volleyballpresident Edgar Broks.

NA24 - din næringslivsavis

Sterk bekymret idrettsstyre
Forbundet hans har tapt penger i fire av de siste seks årene, og fjoråret var en katastrofe. Med 2,6 millioner i underskudd sto Norges Volleyballforbund (NVF) ved starten av 2008 med 2,9 millioner i negativ egenkapital.

I et referat fra idrettsstyrets møte den 19. og 20. juni uttrykker styret «sterk bekymring for den økonomiske situasjonen» til Volleyballforbundet, som neste år skal arrangere VM i sandvolleyball i Stavanger.

På tirsdagens møte i idrettsstyret orienterer generalsekretær Inge Andersen i Idrettsforbundet om tiltak som må iverksettes. I slutten av november i fjor raslet styret med trussel om å sette Volleyballforbundet under administrasjon.

Bommet med 1,6 millioner
I et intervju med NA24 oppunder jul i fjor, anslo Volleyballforbundets generalsekretær Arne-Morten Knutsen at 2007-underskuddet kom til å ende på rundt en million.

Isteden kom smellen på 2,6 millioner, mens gjelden nesten doblet seg til ni millioner.

- Det er en sammensatt situasjon som ligger bak de stygge tallene, og vi må rett og slett ha en strammere kontroll på aktivitetene våre, medgir president Edgar Broks.

I 2006 fikk Volleyballforbundet et underskudd på 40.000 kroner og endte med 336.000 i negativ egenkapital. Forbundet gikk med vel 600.000 i pluss i 2005, men tapte rundt en halv million i 2004.

NVF har kassekreditt på 2,9 millioner i idrettens konsernkontosystem, og ved årsskiftet var vel 2,5 millioner brukt.

Kontrollkomiteen reagerte
Til tross for disse pengeproblemene tok Volleyballforbundet opp lån på nesten 2,8 millioner for å kjøpe en leilighet i Nydalen Allé. Det fikk kontrollkomiteen til å reagere.

Idrettsforbundet ble også kontaktet, og forelagt at leilighetskjøpet kunne bryte med NIFs lov § 2-20. Her heter det: «Disposisjoner av betydelig omfang i forhold til organisasjonsleddets størrelse og virksomhet, herunder låneopptak, skal vedtas av årsmøtet/tinget».

- Det er tatt ad notam. Vi skal legge leiligheten ut for salg, kommenterer president Broks.

Han forteller at forbundet har stor aktivitet i Oslo, noe som skaper behov for en leilighet. Alternativet er å innlosjere trener og spillere på hotell.

Selger omstridt leilighet
- Av og til er det de beste intensjoner som ligger bak, men vi hører på rådene fra kontrollkomiteen og idrettsstyret. Det er også fornuftig å selge av økonomiske årsaker, sier Broks.

Idrettspresident Tove Paule er tydeligvis fornøyd med grepene som nå tas, for hun ville ikke gjenta bekymringsmeldingen styret kom med i møtereferatet fra juni.

- Volleyballforbundet har tatt tak i sin økonomiske situasjon selv, og vi mener nå at det går rett vei. Ulike tiltak er iverksatt, sier Paule til NA24.

NVF-presidenten sier at man legger opp til å gå i pluss i inneværende år.

- Det er både et sterkt ønske og en sterk vilje til å forbedre situasjonen. Nå skal vi rydde opp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.