RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Larsen, Håkon Mosvold (NTB scanpix)

- Vi har levert mye i Vesterålsjentene

Sist oppdatert:
Flere reaksjoner etter at Høyre-topp serverte en grovis fra talerstolen.

Høyres stortingsrepresentant Frank Bakke-Jensen, som også er partiets fiskepolitiske talsmann, kom med den grove kommentaren på Sjømatdagene på Hell tirsdag.

- Det var mange Vesterålsjenter som kom på sommerjobb til Båtsfjord. Da leverte vi mye i dem, sa han fra talerstolen fremfor 360 næringslivstopper, skriver fiskebladet Fiskaren.

Uttalelsen kom han med i forbindelse med en debatt om leveringsplikten for fisketrålerne, etter en kommentar fra Frps Tord Lien som skrøt av at fiskemottakene på hans hjemsted Myre i Vesterålen klarte seg fint uten leveringsplikt.

Flere som var i salen reagerer nå på uttalelsen.

- Jeg synes det er bra å bruke humor i det politiske ordskiftet, jeg prøver å gjøre det selv - ikke så ofte som mulig, men når det passer seg sånn, men det er klart at jeg ville ikke ha brukt den retorikken om kvinner fra noe sted i landet, sier Tord Lien til VG Nett.

Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Anna Ljunggren, mener Bakke-Jensen er useriøs.

- Jeg mener at han viser en fordummende holdning overfor alle kvinnene som jobber i fiskenæringen, sier hun til Dagbladet.

Ifølge Fiskaren sa Bakke-Jensen også at folk flest i Europa ser på oss her hjemme som svært rike, feite og proteksjonistiske.

- Midt inntrykk er det stikk motsatte, svarte fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere