RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har rotter i taket

Tormod Granheim og Tomas Olsson møtte bokstavelig talt veggen i form av en snøfonn mandag. Nå har de møtt helt andre utfordringer.

- Endelig løsnet trafikkorken i bakkene opp fra Nepal, og vi har igjen kontroll på mesteparten av tingene våre, skriver Tormod i bloggen sin.

Neste stopp er for turkameratene er byen Tingri som ligger på 4300 meters høyde.

- Det blir deilig å forlate Nyalam hvor vi er nå, for livet her er ingen dans på roser. Rotter bor i taket over rommet vårt og gatene flyter i Yak- og hundedrit, blandet med glasskår, søppel og ymse ubestemmelige saker. Det er relativt kaldt her. Og tingene våre er på en lastebil på vei til Base Camp, forklarer nordmannen.

- Vi kan ikke reise like raskt fordi vi er avhengige av å akklimatisere oss. Vi er nå på 3700 meters høyde, som egentlig er veldig høyt for et menneske å befinne seg. I morgen er vi altså på 4300 meters høyde som er høyere enn de fleste toppene i Alpene, forteller han.

Les mer om ekspedisjonen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere