RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har sex for tidlig

Sist oppdatert:
Sexguru Tracey Cox mener at potensielle nye par har sex for fort.

(SIDE 2) - Man kan ikke komme unna normen om at man ikke skal ha sex på første date, men i alle fall etter date tre eller fire, sier sex-eksperten og kroppspråkkjenneren Tracey Cox til Side2.no.

Så kan man kanskje tro når man leser hennes rett på sak-bøker som «Hot Sex», «Supersex» og «Superflirt» at det beste bare er å ta for seg av de seksuelle goder, men det er ikke det den britiske sex-eksperten mener.

- Man kan gode kline og kysse og ta på hverandre – for den saks skyld sove sammen, men man bør ikke ligge sammen før man har vært på seks til ti dater, mener Cox. Cox er i Oslo for å snakke om sex under Filmport. Hun liker seg her – hun mener nordmenn har et sunt forhold til sex.

Sunne nordmenn
- Nordmenn har en av de sunneste holdningene til sex i verden, dere er åpne og der ute uten at det er noe promiskiuøst over det av den grunn. I England er det litt sånn fremdeles at det ikke passer seg å snakke om, mener hun.

Samtidig betyr ikke at man snakker om det, at man faktisk er så veldig kunnskapsrike når det kommer til selve saken.

- Da jeg begynte å gjøre research for mine bøker, fant jeg masse som jeg ikke visste. Og det er jo det som gjør sex og forhold til et så fascinerende område, sier Cox. Bøkene hennes er til tross for de heftige titlene ganske praktiske, aldri «stygge» som hun sier, men ment å være en guide.

- Bøkene mine skal være forslag til folk som allerede har litt erfaring, sier hun.

De små ting
Hun vektlegger de små ting man kan gjøre for å skaffe seg en piff i sexlivet.

- Det virker som at når folk mener de har det kjedelig, så må de liksom revolusjonere så voldsomt. Du får ikke et menneske som kanskje har litt sperrer til plutselig å gå på swingersklubb, og hvorfor skulle man det? Men du kan kanskje lokke det menneske til å ha sex utendørs slik at personen føler han eller hun gjør noe spennende uten at det er blitt farlig, sier Cox.

Menn og kvinner sliter som regel med de samme sexspørsmålene verden over.

Menn lurer på hvorfor kvinner ikke får orgasme under samleie (noe 80 prosent av alle kvinner har vanskelig for, sier Cox) og hvorfor han vil ha mer sex enn kjæresten. Kvinner lurer på hvordan de skal få overskudd når unger og jobb krever det meste av energien og hvordan de skal fortelle sin kjæreste at han faktisk kanskje ikke er en god elsker.

Usexy råd gir bedre sex
- Er du en god og oppmerksom elsker, vil den andre også være mer opptatt av å ha sex med deg, sier Cox.

- Et stort problem er at folk ikke tør å si til hverandre hva de liker. Klart det er usexy å fortelle kjæresten at han eller hun bør legge hånden der eller der, men jeg pleier å si til folk at det er bare ett øyeblikk. I fremtiden blir dere så mye mer fornøyd. Samtidig så sier man jo ikke «herregud, så dårlig du er» til en man er glad i, sier Cox.

Tracey Cox er den første til å innrømme at hun noen ganger synes det blir nok sexprat, både i media og i hennes egen jobb.

- Du får en overdose. Samtidig har de fleste gal informasjon. Leser du media, vil du tro at alle løper rundt og har et fantastisk sexliv hele tiden. Det er jo ikke tilfelle, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere