RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi jobber skjorta av oss

Sist oppdatert:
Før Abora 3 kan kappe trossene i New York og sette kursen mot Spania er det mye som skal på plass. Hør lydmelding fra Tormod Granheim!

Ellevte juli legger Tormod Granheim og sivbåten Abora 3 New York bak seg. Tormod ser frem til å bytte det grumsete vannet i Hudsonelven med ramsalt Atlanterhav.

Møkkajobb
- Senkekjølene har blitt trimmet, en ganske grisete jobb, med tanke på det utrolig skitne vannet langs brygga. Jeg mistet fingrene av syne i griseriet med bare halve underarmen under vannet. Æsj:( skriver han i bloggen sin, og forteller om travle dager:

- Som vanlig jobber vi skjorta av oss her i New York. Det er kjøpt inn mat for to måneder til sjøs, og jobbes på spreng med elektronikken. Masten har fått alt av antenner på plass, og er smykket med to radarreflektorer. Viktig å bli sett der ute i tåka som venter når den kalde strømmen fra Newfoundland møter det varme vannet i Golfstrømmen.

Ti tommeltotter
Tormod har bygget gulv i kahyttene. Han er glad for at en amerikansk snekker hadde hovedansvaret for akkurat den jobben.

- Selv føler jeg at jeg har 10 tommeltotter, og at jeg presterer langt fra optimalt med stikksag i hånda og blyant bak øret, skriver han.

Mer mannskap
Det er to nye fjes om bord. Tomas Withka og den tyske legen Oluf er kommet med på mannskapslisten.

- Oulf er en trivelig kar med en sveis ikke helt ulik Zinedine Zidane. Han snakker helst tysk, så han er kanskje et godt kort i min streben etter å lære litt språk, forteller Tormod.

Grillfest
Det er ikke bare jobbing på Tormod & co. Fjerde juli er nasjonaldag i USA, og da må det festes!

- Det er litt sånn kjønnsrollemønster her i den tyske leiren, og et par av jentene holder på å lage salat og forberede en større barbecue som vi arrangerer for femti av de som har hjulpet oss aller aller mest, forteller Tormod i en lydmelding.

Men før de kommer så langt skal det seiles:

- Ut på Hudsonelven, rett foran Manhattan skyline. Det tror vi blir den siste seilturen før vi kaster loss for å reise ut på Atlanteren.

Klikk på høyttaleren for å høre lydmeldingen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere