RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi kan garantere sydentur

Sist oppdatert:
Om du ikke er av det kresne slaget garanterer reiseselskapene deg sydenferie i fellesferien.

(Side2): - Vi kan garantere sydentur på alle som ønsker det, sier informasjonsrådiger i Star Tour Elisabeth Larsen-Vonstette.

Selv om reiseselskapene opplever rekkordstor etterspørsel på sydenturer, er det fremdeles god sjangs for å finne seg charterturer til en billigpenge.

- Den billigste reisen vi har ledig nå er fra Oslo til Kypros på 3.795 kroner per person i en uke, sier Larsen-Vonstette.

Også MyTravel ( Ving/Saga) og Apollo har ledige ukesturer til rundt fire tusen. Likevel går det an å finne enda billligere reiser om man søker gjennom Restplass.no eller Solfaktor.no. Den billigste reisen Side2 fant der var en uke i juli til Marmaris i Tyrkia for 2.490 kroner.

Uspesifisert til under tusenlappen
Om du ikke er så nøye på verken service, stjerner eller beliggenhet kan du spare mange kroner på å reise uspesifisert. På Solfaktor.no kan du finne turer til Bulgaria fra 995 kroner. Også hos reiseselskapene er uspesifiserte reiser en del billigere. Hos Star Tour vil en spesifisert tur til Bulgaria 2.juli koste fra 4.595, mens en uspesifisert reise samme dag koste 3.595.

- Selv om det er billig, selger vi nesten ikke uspesifiserte reiser. Nordmenn setter komfort foran pris når de reiser til Syden, mener Larsen-Vonsette.

I følge Larsen-Vonsette blir det stadig vanligere at kundene også gjerne betaler ekstra for å oppgradere rommet de havner på selv på spesifiserte reiser.

Billigst i Øst-Europa
Det er stadig Øst-Europa som leder prismessig når det kommer til sydenturer. Bulgaria, Tyrkia og Kypros er alle steder hvor det fremdeles er lett å finne ledige turer i fellesferien. Både en- og toukesferier kan du få for under fire tusen på Restplass.no og Solfaktor.no. Kontakter du reiseselskapene direkte har de fremdeles et bredt utvalg av reiser østover, men er det en toukerstur du er på jakt etter må du være rask.

- Det er vanskelig å få tak i toukesturer nå, men ute har vi noen få ledige blant annet på Kreta fra 4500, sier pressekontak i Apollo Helen Begby.

Begby kan fortelle at de fleste toukersturene ble revet bor tidlig i året.

- Det er gjerne familier som ønsker å planlegge ferien sin som reiser toukers turer, og de kan gjerne bestille sydenturen høsten i forveien, for å sikre seg reisemål og et bra hotell.

Noen luksusturer igjen
For de som sitter igjen med mye ekstra skatte- og feriepenger kan det kanskje friste med en mer luksuriøs sydenferie. De fleste reiseselskapene selger turer til godt over 10 000 kroner.

- Vi har noen eksklusive reiser igjen, men også her er det i hovedsak ukesplasser, sier Begby.

Her er tips fra Apollo om ledige plasser for de som ønsker å bo på virkelig flotte luksus hotell i sommerfeieren.

21/7 1 uke Le Meridien 5 stjerners hotell i Split i Kroatia kr 10.548,-
22/7 1 uke Elounda Beach 6 stjernes hotell på Kreta kr 21.098,-
28/7 1 uke Zannos Melathron 5 stjerner på Santorini kr 13.198,-

På Solfaktor.no kan du finne femstjernersreiser til en litt billigere penge, blant annet kan du få en tur til De forente Arabiske Emirater og Dubai fra 7.827 kroner.

( Side2 tar forbehold om at disse prisene kan bli endret.)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere