- Vi kastet oss på gulvet for å ikke bli skutt

Foto: Rune Bernhus, Romerikes Blad

Politiet jakter haglemann på Romerike.

09.07.14 14:44

Det ble satt i gang full politijakt med både hunder og helikopter etter at en mannsperson skal ha siktet på buss 321 ved bussholdeplassen på Gjelleråstoppen sent lørdag kveld, skriver Romerikes Blad.

- Jeg så ham komme fra undergangen
En Skjetten-kar, som ikke ønsker å stå fram med navn og bilde, var én av sju passasjerer ombord. Han forteller om en dramatiske sekunder ved bussholdeplassen.

- Jeg tror vi kom til stoppet rundt 23.35, og da stoppet bussjåføren motoren for å vente på en annen buss. Fra undergangen ved stoppet så jeg det kom en fyr gående. Han oppførte seg underlig. Først holdt han noe over hodet, for meg så det ut som et våpen, og så holdt han armene ut til begge sider. Da tenkte jeg «hvor søren ble det av våpenet nå», forteller han til rb.no.

- Han lader med store patroner
Mannen var fortsatt ikke sikker på om det han hadde sett var riktig, men fikk bekreftelsen etter få sekunder.

- Han kom videre opp mot bussen i en positur som om han bar et våpen, men det var mørkt, så jeg var ikke sikker. Men da kom det ei jente løpende fra baksetet og skek «han skyter mot bussen», og jeg så at han holdt i et våpen og siktet mot oss.

- «Han lader med store patroner og sikter mot bussen», skrek hun videre, forteller mannen.

Den siste uttalelsen gjør at passasjeren fra Skjetten, og politiet, tror at våpenet skal være en avsaget hagle.

- Da kastet jeg og minst to andre passasjerer oss ned på gulvet i midtgangen. Vi dukket for å ikke bli truffet hvis han skulle skyte, sier han.

Sto bak bussen
Ifølge ham skal haglemannen ha stått i en slik posisjon at bussjåføren ikke så ham.

- Han kunne nok ikke se det, jeg tror nemlig busskuret var mellom bussen og den bevæpnede mannen. I tillegg sto han rundt ti meter bak bussen.

Etter det som skal ha vært desperate rop fra flere av passasjerene oppfattet sjåføren situasjonen og fikk fart på bussen.

- Vi ville bare vekk. Og bussen kjørte oss videre til de stoppene vi skulle av på.

Ringte politiet fra bussen
Politiet ble varslet allerede da bussen sto på Gjelleråstoppen. Jenta i baksetet på bussen skal ha ringt dem da hun oppfattet situasjonen.

- «Husk å si at det er på Gjelleråstoppen bussholdeplass», skrek jeg, for hun var preget av dette, sier han.

Usikker på om de var to
Ifølge politiet skal det ha vært en annen person sammen med haglemannen. Skjetten-karen husker ikke å ha sett mer enn mannen med hagla, men han hørte prating mens mannen siktet på bussen.

- I ettertid er jeg usikker på om det kom utenifra eller om det var inne på bussen det ble snakket. Men han med hagla gjorde noen fakter som kan tyde på at han ga signaler til noen.

Han synes den bevæpnede mannen virket forvirret.

- Han var ikke spesielt målrettet mot bussen, hvis han hadde villet inn på bussen så hadde han klart det på 20 sekunder, sier han.

- Måtte ta ekstra hjertemedisin
Etter at bussen hadde forlatt holdeplassen, kom politiet til for å søke etter den bevæpnede karen. Selv måtte Skjetten-mannen hjem og ta ekstra hjertemedisin for å roe seg etter hendelsen.

- Jeg var skjelven i noen timer etterpå. Nå har jeg fått roet meg, og kommer til å ta buss som vanlig. Vårt behov der og da var å komme oss bort fra situasjonen, og nå nå er det opp til politiet å finne ut av hvem som gjorde dette, sier han.

Søket avsluttet
Etter å ha søkt etter de to mennen i området måtte politiet natt til søndag avslutte søket uten hell. Verken hundepatruljen eller politihelikopteret kunne bidra med oppklarende spor.

- Søket er nå avsluttet, sa politiets operasjonsleder Svein Arild Hallås klokka 01.54.

Politiet ønsker likevel at personer som kan ha observert de to mennene, eventuelt andre som mener å kunne vite hvem de to er, tar kontakt.

Beskrivelse av haglemannen:
Politiet har følgende signalement av mannen som hadde våpenet.

  • Kan være rundt 30 år, men muligens noe yngre.
  • Lys i huden.
  • Hadde en kamuflasjejakke.
  • Hadde caps på hodet.
  • Hadde store bukser – muligens jeans.
  • Han kan muligens ha vært skallet under capsen.

Politiet har ingen gode beskrivelser av den andre gjerningspersonen.

Les flere saker fra Romerikes Blad!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.