RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi kjøper mer og dyrere

Foto: Carina Tirillsdottir Heinesen (Mediehuset Nettavisen)
Vi sverger til dyre klassikere jo nærmere vi kommer til jula.

På full fart inn i travle desemeber, har de ansatte ved Vinmonpolet på Grønland tid til en prat.

- Når julen kommer, blir folk ofte mer tradisjonelle. Vi selger mye av tyngre vin, særlig av de dyrere merkene. Mens det går mye i lett og billig vin i sommermånedene, er det typisk at vinen blir tyngre og dyrere jo kaldere det blir ute, sier Andreas Strøm, som er ansatt ved Vinmonopolet på Grønnland.

Han forteller at en generell tendens landet over er at salget øker, og mener nordmenn er ekstra flinke til å kose seg i jula.

Grunnet Vinmonopolets reklameforbud kan han ikke nevne spesifikke merker, men avslører at det går mye i spansk og chilensk vin, særlig av de dyrere merkene.

- Den tradisjonelle julefeiringen bærer jo preg av at det er lov å kose seg. Jeg tror det er lettere å bruke penger på seg selv og andre når man har en unnskyldning for å gjøre det. Romjulen er dessuten tid for selskapeligheter, og rundt nyttår selger vi mye musserende, forteller han.

Gjenganger under juletreet
Vi velger tradisjonelt når vi handler gaver. Strøm forteller at de typiske gavemerkene går igjen år etter år. Også akevitt og dessertviner er klassikere under juletreet.

- Alkohol slår som regel an hos de fleste, derfor er det også en ypperlig gave til den som har alt. Personlig ville jeg satset på noe som ikke er alt for avansert, særlig når det kommer til vin. Det enkle er ofte det beste, samtidig som de fleste ønsker en viss kvalitet på det de skal gi bort. Vi mottar mange henvendelser fra folk som lurer på hva som er ok til gavebruk, jeg pleier å anbefale at man safer med noe som er lett å like, så blir alle fornøyd, avslutter Strøm.

Kjøper dyrt til mor
Dominik Lodypouski klatrer i pris når han kjøper julevin til venner og familie. Selv nøyer han seg med mer av det rimeligere slaget.

- Det kommer jo litt an på hvem jeg kjøper gave til. Jeg ville nok gått for en dyrere, litt tung rødvin til mor, mens lillesøster kanskje ville fått en middels dyr musserende. Rundt juletider går det nok mer penger på polet enn det gjør ellers, særlig til gaver. Men jeg har mine favoritter, og kjøper heller en ekstra flaske av den enn å satse på et dyrere merke, smiler han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere