RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi kontaktes av hele verden

Foto: Morten Edvardsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Politiets pårørendetelefon opplever ekstrem pågang og kontaktes av bekymrede mennesker over hele verden.

– Vi kontaktes av ambassader og privatpersoner, opplyser en av politiets telefonvakter til Nettavisen.

Han forteller at mange av de utenlandske innringerne er bekymret for familie eller venner som er eller har vært på ferie i Norge, som de ikke får kontakt med.

– De ringer fordi de savner noen. Vi noterer ned alt av opplysninger som kan gjøre identifiseringsarbeidet lettere. Vi er blant annet blitt kontaktet av Kina, USA og Armenia, sier han.

Ingen pårørende varslet
Ingen pårørende er foreløpig varslet fordi ingen av de omkomne er identifisert ennå. Etter det Nettavisen får opplyst vil identifiseringsarbeidet ta svært lang tid på grunn av de det høye dødstallet.

Status kl 13 i dag er at 84 er bekreftet døde på Utøya og 7 i Oslo. Det foregår fortsatt søk i vannet ved Utøya. Kripos er på stedet og de omkomne er fraktet til Rettsmedisinsk institutt, får Nettavisen opplyst.

Politiet sier samtidig at det ligger mange døde ute på Utøya.

Ønsker detaljert beskrivelse
Politibetjentene som mottar pårørendetelefonens henvendelser oppfordrer alle innringere å ha en detaljert beskrivelse av savnede personer klar.

– Vi er interessert i spesielle kjennentegn som kan gjøre identifiseringsarbeidet lettere, sier telefonvakten.

Det er ikke opprettet noen støttegruppe for pårørende i Oslo, som foreløpig er samlet på Sundvolden og Ringerike Sykehus. – Politiet har informert alle distrikter om å bistå pårørende og øvrig hjelpeapparat skal være igangsatt. Sommerleiren på Utøya har tilreisende fra hele landet og vi må være forbredt på alt, sier pressevakt Runar Kvernen i Politidirektoratet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere