RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Petter Tenstad (procycling.no)

- Vi lekte oss i dag

Sist oppdatert:
To av to for «showmann» Sondre Holst Enger i Norgescupen.

TRANDUM/OSLO (procycling.no): Etter at han sikret seg den hvite ungdomstrøyen i Glava Tour for en uke siden, fortsatte oppturen for Sondre Holst Enger under Norgescupen på Eidsvoll denne helgen.

Plussbank-rytteren spurtslo Daniel Hoelgaard (Etixx – Ihned) og Jon Einar Bergsland (OneCo - Trek Cycling Team), som ble henholdsvis nummer to og tre.

- I dag var det sinnssykt gøy å kjøre fordi laget kjørte sinnssyk bra. Dette var lagets seier, utropte Holst Enger overfor procycling.no etter målgang.

Den unge Plussbank-rytteren var overlegen i spurten og tok seg tid til å gestikulere idet han krysset målstreken på Trandum. En seierssalutt selveste Peter Sagan hadde latt seg være bekjent av.

- Når laget leker må jeg også leke. Jeg er meg selv og må prøve å showet litt jeg også.

Plussbank-laget kontrollerte store deler av lørdagens ritt og det var derfor liten tvil om at det skulle ende i en massespurt. Inn på oppløpet hadde Holst Enger funnet hjulet til Hoelgaard, og til tross for en litt krongletet posisjon idet han åpnet spurten, vant stortalentet med en god sykkellengde.

Les også: Dette er Italias nye sykkelkonge

- Hoelgaard presset meg litt til venstre, men jeg fikk ropt litt og han flyttet på seg. Jeg trodde jeg skulle krasje i gjerdet, men jeg kom akkurat forbi. I dag føltes det som at jeg hadde bedre trøkk enn de andre, forklarer Holst Enger, som også vant under Norgescup-åpningen i Sandnes.

Holst Enger øker dermed ledelen i Norgescupen som fortsetter i Bergen 9. juni.

Overlegen Gotaas
I klassen for damer var det også en overlegen vinner. Cecilie Gotaas Johnsen fra Hitec Products gjentok bedriften fra forrige runde i Sandnes med en overlegen spurt.

Veteranen var flere sykkellengder foran lagvenninnen Tone Hatteland Lima, med Janicke Gunvaldaen (Sandnes SK) på plassen bak.

Uhell for Børsheim
Det ble suksess for Bergen CK i juniorklassen. Henrik Sandal åpnet spurten med 300 meter igjen, men ble tatt igjen av klubbkamerat Kristoffer Madsen på de siste meterne. Kristian Aasvold (TVK) ble nummer tre.

Vegard Børsheim velten innenfor den siste kilometer og mistet dermed ledelsen i Norgescupen til Madsen.

I jenteklassen ble det nok en Vestlandstriumf. Vinner der ble Elise Moi Andreassen fra Sandnes SK. Hun tok over ledelsen sammenlagt etter å ha overlistet nederlandske Daniella Verstraten i spurten. Solvei Edøy (CK Victoria) fullbyrdet pallen.

Her kan finner du resultatlister fra alle klasser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere