RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Wikimedia/Privat)

- Vi liker pølser, ikke mennesker

Sist oppdatert:
Lokalbefolkningen raser mot anklagene om kannibalisme.

Flere medier meldte mandag at tyske Stefan Ramin (40) er fryktet drept og spist av kannibaler på en stillehavsøy. Ramin har vært savnet på øya Nuku Hiva i Fransk Polynesia i flere dager.

Letemannskaper har imidlertid gjort funn av det de mener er menneskelevninger ved et bål som fortsatt ulmet. Dermed startet spekulasjonene om at Ramin ble drept og spist av kannibaler på øya.

- Vil heller ha pølser
Lokalbefolkningen reagerer kraftig på beskyldningene.

- Stol på meg, vi vil heller spise pølser framfor mennesker, sier journalist og forelegger Alex Du Prel til NZ Newswire.

Han mener historien om kannibalisme er fabrikkert.

- Tro meg. Den franske sivilisasjonen har lært disse øyboerne å spise cheeseburgere og hermetisk mat, ikke mennesker. Og villsvinene smaker langt bedre, sier journalisten.

Ramin hadde vært på en jordomseiling sammen med sin kjæreste Heike Dorsch (37) siden 2008. 16. september ankom de øya Nuku Hiva.

- Seksuelt misbrukt
Dorsch har hevdet overfor politiet at Ramin dro på geitejakt på øya sammen med den lokale guiden Henri Haiti. Guiden skal ha kommet tilbake uten Ramin, og hevdet at tyskeren hadde blitt utsatt for en ulykke i jungelen og trengte hjelp.

Dorsch skal ha sagt i avhør at hun ble bundet til et tre og seksuelt misbrukt av guiden. Dorsch skal selv ha sagt at hun klarte å flykte fra guiden, skriver avisen La Depeche de Tahiti.

DNA-prøver sendt til Frankrike
Et letemannskap på 20 mann har senere funnet bålrester og det som antas å være menneskelevninger på øya. En fransk sjefetterforsker på Tahiti, Jose Thorel, forteller at DNA-prøver fra menneskelevningene er sendt til Frankrike for å undersøke om de stammer fra den 40 år gamle tyskeren.

Tyske myndigheter bekrefter at de er kjent med saken.

- Utenriksdepartementet og det føderale politiet er kjent med saken og er i kontakt med de lokale myndighetene, sier en talsmann for det tyske utenriksdepartementet til lokale medier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere