*Nettavisen* Nyheter.

- Vi minnes Simon som verdens beste gutt

Sol Gabrielle Larsen (28) var til stede under rettssaken mot 25-åringen som drepte broren Simon Johan Jensen (21).

Hun forteller til Nordlys at familien er fornøyd med at tiltalte ble dømt til 12 års fengsel for forsettlig drap.

- Aktor la ned påstand om ti år, men vår bistandsadvokat var uenig og ville ha 12 år. Det er det dommerne har bestemt seg for, og det er vi fornøyd med, sier Larsen.

- Men vi forstår det slik at dommen nå blir anket. Det blir en ekstra belastning for oss, fortsetter hun.

Les saken i Nordlys

Minnes Simon

Familien frigjorte et bilde av Simon Johan Jensen i forbindelse med rettssaken. I den forbindelse valgte de også å si noen ord om ham til Nordlys:

- Vi minnes Simon som verdens beste gutt, som har gitt oss så ufattelig mye, tatt vare på alle rundt seg og som er en uerstattelig del av livene våre. Vi savner han, hver dag.

Det har vært tungt for familien å følge rettssaken i Hammerfest tingrett, som ble avsluttet i forrige uke.

LES MER: 12 års fengsel for Simon-drapet

- Det har vært tungt, selv om det var mye vi hadde forventet på forhånd. Samtidig er det greit å få klarhet i det som har skjedd, og vi som var der er glade for at vi deltok, sier Larsen.

Vil følge anke
Selv om hun betegner det som tungt å måtte gå nye runder i domstolen, vil Larsen også følge ankesaken når den kommer opp.

- Vi må bare gjøre det beste ut av det. Å anke er en rett alle har, og vi ville sikkert ha gjort det samme dersom det motsatte hadde vært tilfelle, sier 28-åringen.

- Det blir likevel slitsomt for oss å være nødt til å vente på en ny rettsrunde, spesielt det tok så lang tid før saken først kom opp, sier Larsen.

Les flere saker i Nordlys

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.