*Nettavisen* Nyheter.

- Vi prøvde å få kontakt med politiet hele tiden

Dette er det siste bildet av skuterfølget samlet før tragedien Foto: (Privat/Finnmark Dagblad)

Ungdommene forsøkte desperat å ringe politiet, men nettet lå nede.

08.03.11 10:16

Samtidig som leteaksjonen etter de ni ungdommene startet, falt mobilnettet sammen som en følge av uværet i Finnmark sist torsdag, skriver Nordlys.

- Det er ingen tvil om at vi fikk en utfordring knyttet til det, sier stabssjef Terje Wikstrøm i Vestfinnmark politidistrikt.

Politiet har foreløpig ikke evaluert leteaksjonen etter de ni ungdommene som ble overrasket av stormen i Kvalsund sist torsdag. Derfor ønsker ikke stabssjefen å konkludere med hvilke konsekvenser problemene med mobilnettet fikk for letingen.

- Vi prøvde å få kontakt med politiet hele tiden, men det gikk ikke. Vi kjørte og kjørte for å få dekning på mobiltelefonene, sier Siri Vibeke Gjertsen (18) – en av de seks personene som overlevde marerittet i Kvalsund.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor forteller at de gjorde alt de kunne for å rette opp i forholdet, da i alt 18 basestasjoner i Finnmark på kort tid falt ut av drift sist torsdag.

- Utfall skjer, og vil skje i fremtiden også. Senest i går var det et kraftutfall i deler av området mellom Skaidi og Alta som da gjorde at enkelte basestasjoner var ute i noen timer. Mobilnettet er sårbart, og ikke noe nødnett, sier Amundsen.

- Ni ungdommer
På bildet setter ungdommene skuterne fra seg og går inn i den lille hytta ved Doggivann. Like etter blåser det opp til full storm, en storm som til slutt kostet tre 18-åringer livet.

- Vi skulle bare opp til en åpen léhytte ved Doggivann, kun fem minutter unna, og skrive oss i hytteboka. Vi hadde aldri lagt ut på langtur med så lite klær, har Gjertsen tidligere sagt til Nordlys.

Hun var en av de ni ungdommene som torsdag morgen ble overrasket av et fryktelig uvær etter å ha reist ut på en skutertur fra Skaidi i Kvalsund kommune.

- Stor fremtid foran seg
Stian Johansen (18), Andreas Jensen Hermo (18) og Mats Larsen (18) måtte til slutt gi tapt i kampen mot den bitende kulden og de heftige vindkastene

- De hadde en stor fremtid foran seg, alle tre. At de skulle gå bort så tidlig, er helt forferdelig og uvirkelig. Det gir en sorg jeg ikke kan beskrive, sier Gjertsen.

Les flere saker fra Nordlys her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag