RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi røyker ikke mindre

Sist oppdatert:
Nye tall om at færre nordmenn røyker kan vise seg å være feil.

(SIDE2): Statistisk sentralbyrå (SSB) gjennomfører hvert år undersøkelser om tobakksbruk. Tallene som ble sluppet i slutten av januar viste at færre nordmenn røyker, og spesielt flere unge stumper røyken.

Les mer om saken: Ungdom røyker mindre

Ifølge Handelsbladet FK er det imidlertid feil at nordmenn røyker mindre. De viser til at tobakkssalget er stabilt, og til og med øker litt. I fjor økte sigarettsalget med 1,1 prosent. Salget av rulletobakk falt, men sammenlagt kjøpte norske røykere like mye røyk i Norge i fjor.

I fjor ble det solgt 3285 millioner sigaretter. I 2006 var tallet 3284 millioner sigaretter.

– Tallene tyder ikke på noen samlet forbruksnedgang, sier styreleder Jan Robert Kvam i Tobakksindustriens Felleskontor, som samler de offisielle salgstallene for tobakksvarer til Handelsbladet.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå

Godt nok?
I SSBs undersøkelse blir andelen røykere målt ved hjelp av en spørreundersøkelse, som vil si at de intervjuede selv sier at de røyker, og hvor mye de sier at de røyker. Fungerende avdelingsdirektør Hege Wang ved Sosial- og helsedirektoratet mener tallene likevel holder mål.

– Spørreundersøkelser er en anerkjent metode for å følge utviklingen i befolkningen innenfor ulike områder. SSB som gjør dette for oss, har lang erfaring med slike undersøkelser, sier hun, og forteller at feilmarginen i dette tilfellet er omkring én prosent.

Følg med på våre helsesider her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere