Gå til sidens hovedinnhold

- Vi skal bygge stort - stort

- Ludo Store kommer til å bli skrevet om en milliard ganger, ikke bare i Norge, men i hele Europa.

Onsdag ble fjorårsresultatet til Ludo Group klart. Det var ikke pen lesning. Underskuddet endte på 114 millioner kroner og den bokførte egenkapitalen er kraftig i minus.

- Det er jo blodrødt. Dette er den usminkede sannheten, sier Per-Espen Watle, styreleder i Ludo Group, til Nettavisen NA24.

Selskapets omsetning var på 4,2 millioner kroner i fjor.

Ludo Group er morselskapet til Vollviks forretningsimperium.

LES HER: Annus horribilis for Idar Vollvik

Idar Vollvik selv lar seg ikke knekke av den grunn. Han er meget optimistisk for fremtiden.

- Vi har fått til noe utrolig

- Vi har fått til noe utrolig. Ingen annen nettbutikk i Norge har vokst så voldsomt, med så lite midler og på så kort tid, som vi har gjort, sier Vollvik til Nettavisen NA24.

Vollvik opplevere et enormt engasjement på Facebook, noe han også trekker fram som en av hovedsuksess faktorene.

- Vi har over 10.000 aktiviteter hver dag på Facebook. 6 av 10 kundehenvendelser svares av andre kunder på Facebook. Vi sparer enormt med penger på det, sier Vollvik.

I utgangspunktet ville Idar Vollvik med Ludo, skape et nytt Chess, mobileventyret som han solgte til Telia, nå Telia Sonera, for rundt to milliarder kroner i 2005. Vollvik selv satt igjen med en milliard kroner på bankkontoen.

Snøfresere og hardangerbestikk

Men på under tre år med stor aksjespekulasjon på verdens børser, hvor aksjehandler for en milliard kroner ikke var unormalt, forsvant milliarden.

- I 2009 og 2010 prøvde vi å skape et lite mobileventyr med Ludo. Men som følge av offentlige reguleringer, var det umulig å tjene penger. Da endret vi strategi, og satset på netthandel i stedet, sier Vollvik.

- Så nå selger vi hardangerbestikk og snøfresere, humrer Vollvik.

Med seg på laget har han fortsatt gamlegutta sine fra Chess-tiden.

- Vi kunne skapt Ludo med enda mindre midler, men jeg har valgt å beholde den gamle ledelsen fra Chess. Slike mennesker koster penger, men vi er et veldig godt team. Det bærer vi frukter av nå, sier Vollvik.

Europa

- Ludo-resultatet er det skrevet om flere 1.000 ganger før, men Ludo Store kommer det til å bli skrevet om en milliard ganger, ikke bare i Norge, men i hele Europa, sier Vollvik.

Som dermed avslører at Ludo Store har store planer utenfor Norges grenser.

- Men vi skal vokse fornuftig, sier Vollvik.

For det er ingen tvil om at Ludos nettbutikk har vokst meget raskt, noe som også har gått på bekostning av det rent formelle. Blant annet er Ludo Group ulovlig sent ute med sitt regnskap for 2012.

- Selskapets ledelse og det nye styret og revisor har jobbet tett over lang tid for å skaffe klarhet i hva som er reelle verdier i Ludo Group. Den balansen som nå er styrebehandlet og sendt ut til aksjonærene, representerer et realistisk bilde av verdiene i selskapet, sier Watle.

- Det er jo levert litt på overtid. Årsaken?

- Det var mye å ta tak i. Vi ville heller levere et solid og gjennomarbeidet regnskap, enn et noe halvgjort et. Det gikk beklageligvis ut over tidsfristen, men administrasjonen har gjort en fantastisk jobb. Vi prøver å legge historikken bak oss, og ser lysere på fremtiden, selv om vi fortsatt står foran noen utfordringer.

- Resultatet avstedkommer som summen av nedskrivninger og driftskostnader. Når det gjelder detaljer i regnskapet ønsker jeg ikke å kommentere det nærmere, sier Watle.

Ikke betalt futen i tide

Vollvik har heller ikke betalt pengene til skatteetaten i tide.

* Selskapet har ikke benyttet skattetrekkskonto i henhold til loven
* Selskapet har ikke betalt offentlig gjeld når det skulle

- Hvorfor har ikke futen fått pengene sine?

- Når det gjelder detaljer, vil jeg ikke gå inn på det, sier Watle

- Styret har på den bakgrunn innskjerpet rutinene i administrasjonen rundt dette i 2013. Kombinert med forbedret likviditet forventes det at selskapet overholder de krav som følger av skattebetalingsloven samt betaler offentlig gjeld til rett tid. Styret understreker også viktigheten av at regnskapet for fremtiden blir avlagt i henhold til lovens frist.

Selskapet har også misligholdt et aksjonærlån på 4,2 millioner kroner. Partene skal være lystne på å finne en ordning som ikke sparker bena under videre drift.

Heller ikke satsingen på mobiltelefoni i Thailand har gått helt etter planene. Ludo Group eier 15 prosent av selskapet Mojo i Thailand, som drives av nordmannen Morten Eriksen ut ifra Bangkok.

Styreleder-Watle er imidlertid optimist.

- Mobilsatsingen, som primært gjelder Thailand, er fremdeles en del av satsingen i konsernet.

- Har dere overholdt tidsplanen for innbetalingene av kapital?

- Jeg ønsker ikke å gå i detaljer, men vi har en konstruktiv dialog med Mojo, sier Watle.

- Idar er fantastisk til å markedsføre

Det var også denne mobilsatsingen som trigget Ludo Groups største aksjonær, Fredrik Astrup, til å investere rundt 30 millioner kroner våren i fjor. Astrup kontrollerer i dag i underkant av 27 prosent gjennom sitt selskap Petroservice.

- Idar har masse erfaring innen virtuell mobiloperatør virksomhet. Han er fantastisk til å markedsføre produktene han jobber med og flink til å bygge merkevare. Mojo i Thailand dreier seg i stor grad om markedsføring, sa Astrup til Nettavisen NA24.

LES HER: Han satser 22 millioner på Vollvik

Festet med Sharon Stone

Mange hadde avskrevet Idar Vollvik da hans papirformue, som hadde vokst til to milliarder kroner våren 2006, forsvant som følge av hasardiøs aksjetrading. Ikke bare var den bort, men en gjeld på til sammen flere titalls millioner til kemneren og First Securities, gjorde det ikke bedre for Vollvik.

Vollvik fikk imidlertid også tid til litt moro. Det ble festet med Sharon Stone i Cannes, privatjet fram og tilbake til Las Vegas, et 1.800 kvadratmeter stort hus i Marbella og ikke minst var han den heldige eier av verdens raskeste personbil, en Koenigsegg.

Etter et regnskapsmessig tøft år i 2012, ser Vollvik nå lyst på fremtiden.

- Det kommer til å bli stort - stort, sier gründeren.

LES OGSÅ:

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget