RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
IKKE NYTTÅRSJAKT: Politiet kommer ikke til å stå med klokke og hoppe på deg klokken 00.01 i natt, om du er horekunde.
IKKE NYTTÅRSJAKT: Politiet kommer ikke til å stå med klokke og hoppe på deg klokken 00.01 i natt, om du er horekunde. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)

- Vi skal ødelegge natta for jentene

Sist oppdatert:
Jimmy Anthony og 50 andre norsk-afrikanere vil fjerne de prostituerte selv.

(iOslo.no) Jimmy Anthony og 50 andre norsk-afrikanere har sett seg lei på de nigerianske prostituerte i området rundt Karl Johans gate. Nå vil de organisere seg og patruljere i sentrum med like t-skjorter, skriver Klassekampen.

- De blir redde
- Jeg sverger på at vi skal fjerne de jentene. De kommer til å bli redde. Vi skal ødelegge hele natta for dem, sier Anthony til avisen.

Han er svært skuffet over norske myndigheter, som han mener ikke følger opp løftene de gir. Etter at prostitusjonen har tatt seg opp etter politiaksjonen tidligere i sommer, ble han kraftig provosert. Han vil derfor nå ta saken i egne hender.

- Mange har tenåringsdøtre som blir tatt for å være prostituerte. Afrikanere har fått et dårlig image på grunn av de nigerianske prostituerte. Vi vil ikke at barna våre skal skamme seg over å være afrikanere, sier Anthony, som selv opprinnelig er fra Sierra Leone, men har bodd i Norge i 20 år.

Kan bli farlig
Han svarer ikke klart på hvordan han skal skremme jentene, men understreker at afrikanere vil skremme jentene mer enn hvite. Han bedyrer også at de ikke vil bruke vold.

Voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk sier til Klassekampen at slike aksjoner som Anthony skisserer alltid er farlige, og helst burde unngås. Hun oppfordrer istedenfor Anthony til å søke om tillatelse til å organisere en demonstrasjon.

- Jeg skjønner frustrasjonen deres, men det finnes bedre måter å håndtere dette på, sier hun.

Anthony forteller at han vil søke tillatelse fra politiet før en eventuell aksjon, men sier også at noe må gjøres, fordi politiet selv ikke har lyktes.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere