RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ethan Miller (AFP)

- Vi skal endre internett for alltid

Sist oppdatert:
Det amerikanske teknologiselskapet Cisco lover at tirsdag 9. mars vil bli en merkedag.

Aksjeverdien til Tandberg-eier Cisco steg kraftig på Nasdaq-børsen mandag ettermiddag amerikansk tid. Årsaken var at selskapet meldte at det tirsdag kommer med en nyhet som vil forandre internet for alltid.

I den korte og kryptiske meldingen heter det at «we will make an announcment Tuesday March 9th. that will forever change the Internet and its impact on consumers, businesses and governments».

Les hele meldingen her.

Endres i ettermiddag
Nøyaktig hvordan Cisco skal forandre internet for alltid, får vi vite klokken 08.00 tirsdag morgen amerikansk tid (Pacific Standard Time), eller 17.00 norsk tid.

Etter at meldingen ble sluppet steg aksjeverdien med fire prosent til 26,13 dollar og analytikere tror den har potensial til å passere 28 dollar relativt raskt.

Kjappere og bedre internett for mobilbrukere
Ifølge Reuters vil nyheten dreie seg om en ny teknologi som vil gi enda høyere internetthastigheter på mobiltelefoner og annet mobilt utstyr.

Marketwatch på sin side tror den nye teknologien vil hjelpe mobil- og internetleverandører med å takle den voksende globale etterspørselen etter høykvalitetsvideo på internet.

Cisco dominerer det globale markedet for nettverksteknologi og koblingen mellom datamaskiner og internett.

- Jeg tror dette også er en advarsel til Google. Cisco vil minne dem på at Google ikke er verdensledende på internett-infrastruktur. Der er nemlig Cisco nummer én og selskapet synes at verden bør vite om dette, sier analytiker Steve Allen i Sierra Tech Research.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere