- Vi skal få til verdens beste skole

Foto: Jørgen Berge

300 elever på nye Fyrstikkalléen skole i Oslo fikk følge av statsministeren og kunnskapsministeren på første skoledag.

23.08.10 11:21

HELSFYR (Nettavisen): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) valgte seg Oslo og Helsfyr for å markere årets skolestart.

- Lærerne blir veldig mye bedre hvis de møter kunnskapstørste elever som graver og spør, sa Halvorsen i sin tale til elevene. Hun varslet et skikkelig løft for videregående opplæring og sa at nok lærere og motiverte elever sammen skal skape resultater.

- Vi skal få til verdens beste skole, sa kunnskapsministeren.

Ga ros til ny skole
- Det er spesielt å få markere første skoledag etter ferien. For noen er det første skoledag noensinne, og så får vi markere et helt nytt skolebygg, sa statsminister Jens Stoltenberg.

Stoltenberg ga ros til Oslo kommune og den nye skolen på Helsfyr, og lovet at kunnskapsministeren og han «og alle andre politikere» at vi skal fortsette å bruke penger på skolebygg

Landets første i sitt slag
Begge var på plass da de 300 elevene ble ønsket velkommen til første skoledag på nye Fyrstikkalléen skole mandag. Skolen er en kombinert ungdomsskole og videregående skole, og skolelokalene er en kombinasjon av gamle fabrikklokaler og moderne nybygg.

Fyrstikkalleen skole er ifølge Kunnskapsdepartementet landets første skole som kombinerer trinnene fra åttende klasse til og med videregående.

Fabrikkanlegget på skoletomta ble bygget som en del av Nittedals fyrstikkfabrikk rundt 1907.

I høst møter i alt 6100 barn til første skoledag i Oslo. De fleste har oppstart 23. august.

Se oversikt over alle Oslo-skolene her (Utdanningsetaten)

Ba elevene stille krav
- Dere er framtida, sa Jens Stoltenberg i sin tale til elevene, og oppfordret dem til å sikre seg en god utdanning for å stå godt rustet på framtidas arbeidsmarked.

Han lovet videre flere og gode lærere og gode skolebygg. Han ba elevene stille krav til politikere og myndighene når det gjelder skolen, og sa at det også blir stilt krav tilbake. Han understreket alvoret i at så mange ikke fullfører videregående skole.

«Jeg ble svett bare jeg så en brøk»

- Det viktigste dere kan gjøre er å stå opp om morgen, gå på skolen og gjøre leksene, sa Stoltenberg.

La fram ny satsning
Regjeringen lanserte mandag også en satsning for å få flere til å fullføre videregående opplæring.

- Nå går startskuddet for en nasjonal dugnad for å øke gjennomføringen. Vi er allerede i gang med samarbeid med fylkene, og vi vil også ha systematisk samarbeid med politisk ansvarlige i alle fylker. Alle gode krefter lokalt og nasjonalt må nå dra i samme retning, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Våren 2011 skal kunnskapsministeren legge frem en stortingsmelding om ungdomstrinnet, som blant annet vil ta for seg hvordan ungdomstrinnet kan bli mer praktisk og virkelighetsnær «og gi mestring og trivsel for elevene».

Les mer om satsningen her (ekstern lenke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.