*Nettavisen* Nyheter.

- Vi skal ikke slåss

Eren og Geir Ove møtes på brytestevner, men ikke for å slåss.

15.03.08 17:51

(SIDE 2): - Selv er jeg for tykk for å bryte, sier Eren Gjægtvik, men innrømmer at det kribler i bena når han ser på kampene i Linderudhallen hvor Side2 møter ham og «Farmen»-konkurrent Geir Ove Johnsen.

Eren er tidligere norgesmester i sumobryting, men nå deltar han kun som brytetrener i Kristiansund-klubben «Braatt».

Konflikter glemt
På «Farmen» denne uken var det Geir Ove som var Storbonde, og han bestemte seg for at Eren måtte forsvare sin plass på gården som førstekjempe.

- Jeg angret i samme sekund som jeg sa det for jeg hadde egentlig bestemt meg for å bare ha det gøy, og ikke være taktisk. Men å velge Eren var taktisk, og jeg burde nok heller tatt Ida, eller noen andre som gjorde det ukoselig, sier han

Selv om Eren var litt sur på Geir Ove først, er det tilgitt og glemt for lengst. Til Side 2 sier guttene at de har fått en helt spesiell kontakt.

- Vi har blitt veldig gode venner, og jeg har stor respekt for Geir Ove. Han var den eneste som ikke deltok for å få bil og hytte, men for opplevelsen, sier Eren

Bryting er livet
For 35-åringen er brytingen noe han gjør for å få en god opplevelse. Helt siden han var syv år, har det vært hva Kristiansunderen lever og ånder for.

- Jeg liker at det er en individuell idrett hvor man selv må stå på for seg selv. På den andre siden så er det også veldig sosialt, for man må jo ha noen å bryte mot.

- Det er også et veldig bra miljø i idretten, og når jeg reiser rundt for å konkurrere så gleder jeg meg til å møte andre fordi alle kjenner alle.

Erens brytetips
Ifølge Eren er det tre viktige ting som skal til for å være god i bryting:

- For det første må man trene styrke og bli sterk. For det andre må man ha en fin grunnteknikk, og ha lært seg brytegrepene i ung alder. For det tredje må man ha et grep som man er veldig god på, som kan brukes til å komme seg ut av kniper. For meg var det et grep kalt «hodefall», det var jeg knallgod på.

Omdiskutert «Farmen»-bryting
Eren forteller at han ikke fikk mye oppmerksomhet for «Farmen»-deltakelsen før etter at han slo ut Hugo Fiksdal i en tvekamp sist helg.

- Det gikk fra 0 til 100 på kort tid. Jeg har fått kjempemange SMS-er og meldinger på Facebook.

Det var Eren som ble andre kjempe og bestemte derfor at han skulle utfordre Hugo i bryting. Dette endte med at sistnevnte røk rett ut av TV-programmet. I ettertid har det vær en del diskusjoner om hvor rettferdig det var at en amatør skulle måtte bryne seg mot en proffbryter.

- Jeg skjønner diskusjonen, men på den andre siden, tror jeg ingen hadde reagert om en snekker ville valgt noe innenfor sitt felt i tvekampen.

Han får støtte av Geir Ove.

- Om folk går i seg selv og tenker at om de selv hadde hatt mulighet til å velge en gren de var gode i, ville de nok også gjort det, mener han.

Liker å henge med Eren
Dette er andre helgen Geir Ove for å se på brytekamper, og han forteller at han gjør det fordi det er utrolig morsomt å se på. og blir av Eren beskrevet som en mental trener.

- Også liker jeg jo å være med Eren. Bryting har jeg fult med på i alle år, og det er spesielt gøy når jeg har en kompis som har vært i Norgestoppen.

Tøff uke som storbonde
Selv om Geir Ove ble valgt til Storbonde denne uken var det ikke viktig for han å ha den rollen under «Farmen»-oppholdet.

- Å være storbonde betydde kun at jeg fikk dra på markedet og sove i en god seg. Mitt formål med å være med på dette var for å ha det gøy og spise mat.

Geir Ove som er blitt en av de mest omtalte i denne sesongens «Farmen», kanskje mye takket være kjærlighetsforholdet til «Farmen»-deltaker Ann Kristin Loraas, forteller at han hadde mye moro under innspillingen av TV-programmet.

- Jeg har i ettertid også bare fått positive tilbakemeldinger, sier han.

Se hvem som ryker ut av «Farmen» i kveld på TV 2 klokken 20:00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.