RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi skal kjempe om seieren

Foto: Kjetil Alsvik
Fem norske lag i aksjon i Kroatia.

Kroatia er et yndet feriested for nordmenn, med sine strender og solfylte dager.

Nå er landet også blitt en møteplass for norske sykkellag. I onsdagens Umag Trophy stiller nemlig hele fem norske lag til start. Det er Øster Hus-Ridley, Team Plussbank, Ringeriks-Kraft Look, OneCo og TVK.

- Det er veldig bra vær her, og man får en god start på sesongen med god konkurranse. Her kan vi både utvikle oss og kjempe i toppen, svarer Morten Hegreberg, sportsdirektør i Øster Hus, til procycling.no når vi spør ham om hvorfor han valgte å dra til Kroatia.

- I Belgia og Frankrike er de fleste supergira på å gjøre det bra så tidlig på sesongen, samtidig som været er mye mer ustabilt enn her. Disse rittene passer også meget fint inn i rittprogrammet, så jeg synes det er bra her.

- De kan ikke gjemme seg
Men det er ikke bare på grunn av det fine været Øster Hus-gjengen befinner seg i Kroatia. De har også store forhåpninger foran onsdagens Umag Trophy.

- Jeg har tro på en topplassering dersom guttene har gode bein. Det er mange bra lag her nede, men ikke så mange som har kjørt ritt tidligere i år, så hvorfor skal vi ikke gå for å vinne? Blikra ble nummer fem i fjor, og det er det som helt klart er målet i år også. Vi skal fordele arbeidsoppgaver i kveld (tirsdag), og dersom alle følger dem, burde vi sitte igjen med et godt resultat. Dette er ikke et ritt hvor vi bare skal komme i gang, vi skal kjempe om seieren.

Hegreberg mener også at han selv la alt til rette da han trakk posisjon i bilkøen på lagledermøtet tirsdag kveld.

- Jeg er i alle fall klar for et godt resultat. Jeg trakk bilposisjon seks i dag og gjorde jobben min. Derifra ser jeg godt hva som skjer, så nå kan ikke guttene gjemme seg unna, smiler den tidligere syklisten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ungt lag
Øster Hus-sjefen melder om en vellykket treningsvinter, hvor rytterne blant annet har gjennomført bedre tester enn i fjor.

En annen som melder om god vintertrening er Atle Kvålsvoll, sjef i Team Plussbank. Sørlandslaget har gjennomgått en stor omveltning fra forrige sesong, og stiller med et meget ungt lag foran årets sesong. Det gjør at resultatmålene lar vente på seg.

- Jeg tror formen skal være bra. Guttene har lagt en bra treningsvinter bak seg og var på en bra samling i januar. Mange har også trent i varmen i februar, sier Kvålsvoll til procycling.no.

- Nå er det jo sesongstart, og man trenger ofte noen ritt for å komme i konkurransemodus. Her nede er det imidlertid mange lag som ikke har kjørt ritt, så da er man i samme situasjon. Alle guttene har en bra grunnform, og så er det litt individuelt med tanke på konkurranseform. Her nede tar vi ritt for ritt. Vi har et ungt lag, så vi ser ikke så mye på resultatene. Vi vil kjøre offensivt og sette preg på rittene. Da kommer også resultatene etter hvert.

Onsdag er det meldt nedbør og sidevind i området der rittet sykles. Det kan sørge for et taktisk og hardt sykkelritt, med mange sesongklare nordmennen til start.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere