*Nettavisen* Nyheter.

- Vi skal knuse Xbox Live

Sony bruker store ord om sin kommende onlinetjeneste for Playstation 3.

03.02.06 10:14

(Spillmagasinet): Ja, du leste riktig. Den kommende onlinetjenesten for Playstation 3. Tidligere har Sony bare sagt at de har planer på området, men nå begynner de første detaljene å dukke opp.

Ryktene flyr om Playstation 3 overalt på nettet, og det er vanskelig å skille fri fantasi fra rent oppspinn. Men ifølge skannede bilder fra det neste offisielle PlayStation Magazine har bladet saftige nyheter for Playstation-tilhengere.

– Kast all tvil over bord og begynn og stirre mot himmelen, for det er dit Sony sikter med planer som går mye lengre enn enkle resultatlister og vennekobling – og selv PS3, for den saks skyld, skriver PlayStation Magazine.

Magasinet skriver ingenting om faktiske funksjoner som er planlagt for PS3.

Sony sammenlikner direkte med Microsofts tjeneste Xbox Live til Xbox 360, og hevder de vil lage tilsvarende funksjoner for alt du finner i Xbox Live – og enda litt.

For Sonys skyld får en håpe de legger mye i «enda litt». Mens Playstation er den soleklart mestselgende spillkonsollen i verden, er det Microsoft som styrer showet på internett og de kommer neppe til å ta lett på konkurransen.

Sony på sin side er overbevist om at de har de sterkeste kortene på hånden, og ser ut til å ha overbevist enkelte utviklere også. Flere spillstudioer har mottatt utviklerpakker for Playstation 3 og en kilde PlayStation Magazine har pratet med er klar i sin tale:

– Onlinetjenesten er i høyeste grad virkelig. Sony er dødsens seriøse, og har erklært et, jeg siterer, «direkte angrep» på den siste versjonen av Xbox Live.

Pris og lanseringsdato for Playstation 3 er foreløpig det eneste med maskinen som er helt i det blå. Mens maskinen offisielt slippes en gang i 2006, hevder enkelte at den ikke vil dukke opp før i 2007 i Europa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.