RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi skal sette en tjukk strek over saken

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Liv Signe Navarsete og Kristin Halvorsen sier de skal ha satt en tjukk strek over kranglinga. Men i dag får de se skrekk-tall.

De siste to dagene har SV-leder Kristin Halvorsen (49) og Sp-leder Liv Signe Navarsete (51) gått i strupen på hverandre via mediene i den omstridte kraftlinjesaken i Hardanger.

- Har snakket sammen
Nå forteller Navarsete at de to har snakket sammen og skværet opp.

- Jeg og Kristin har snakket sammen om det og blitt enige om å sette en tjukk strek over saken, sier hun til NTB.

Mandag kveld overrasket Kristin Halvorsen mange med å gå i strupen på sin regjeringskollega på TV 2:

«Det er Senterpartiet og Senterpartiets statsråd som har stått på for å få denne konklusjonen. Hvis de nå har behov for å snu, er det i tilfelle det som kan føre til et annet utfall i saken.»

Dette ble parert av Navarsete tirsdag, som sammenlignet Halvorsens utspill med at hun skulle begynne å trekke inn striden om utbytte i private barnehager, som Halvorsen har ansvaret for.

«En fagstatsråd som står opp for sin sak, det er jo naturlig. Det ville jo være rart da hvis jeg sier noe om private barnehager, der SV har statsråden, og jeg vil tro SV vil stå hardt på den. Og hvis jeg etterpå går ut og sier at det var SV som tvinger fram dette, det vil bli litt rart. Men jeg vil ikke kommentere mer på det», sa Navarsete til TV 2.

Kommunikasjonsekspert Elizabeth Hartmann sa til Nettavisen onsdag at statsminister Jens Stoltenberg (51) burde gripe inn, for å be dem besinne seg.

- Jeg kan ikke forstå at Jens tillater dette: Det viser fullstendig mangel på lederskap å la sine to regjeringskolleger drite seg ut så til de grader. De fremstår som klovner hele gjengen nå, sier Hartmann til Nettavisen.

Les: - Jeg kan ikke forstå at Jens tillater dette

- Satt strek over

Navarsete sier til NTB at tonen mellom de to nå er god.

- Jeg og Kristin har snakket sammen om det og blitt enige om å sette en tjukk strek over saken. SV hadde et annet forslag, men til sjuende og sist er vi tre partier som står bak vedtaket, sier Navarsete til NTB.

Ifølge NTB ville Halvorsen onsdag kveld ikke kommentere saken, men statssekretær Roger Sandum (SV) bekrefter at de to statsrådene er enige.

- I den grad det har vært noe å sette en strek over, så stemmer det. De har snakket sammen og er enige om at de har kommet fram til en god løsning i saken, sier Sandum til NTB.

- Få saker vi er uenige i

Også Jens Stoltenberg har måttet svare på krangelen mellom de to.

Til Nettavisen onsdag sa statsministeren følgende:

- I noen saker lykkes vi ikke med å komme fram til et felles standpunkt. Men fra den 2. juli er det vært kjent at SV har et annet standpunkt, men det er unntaket som bekrefter regelen. Det er ytterst få saker vi er uenige i, og det mener jeg er greit, sier Stoltenberg til Nettavisen.

Les saken: Nå svarer Jens på «kranglingen»

Ny stjernesmell for de rødgrønne

Jens Stoltenberg og våkner torsdag opp til den laveste oppslutningen siden de overtok makten i 2005 på en ny meningsmåling.

På Dagens Næringslivs partibarometer for august er de rødgrønne 20 mandater unna et stortingsflertall, mens Høyre og Frp får rent flertall alene. Dette er den samme tendensen som mange andre målinger har vist den siste tiden.

Arbeiderpartiet får 27,2 prosent, Senterpartiet 4,8 prosent og SV 4,6 prosent på målingen som ble utført før regjeringen snudde i kraftsaken. Det betyr at Ap går tilbake med 3,5 prosentpoeng, SV med 2,1 og Sp med 0,1.

Statsminister Jens Stoltenberg sier til Dagens Næringsliv at det kun er hardt og grundig arbeid hver dag som kan få de tre regjeringspartiene opp på meningsmålingene igjen. Han har ikke tro på enkle løsninger.

Resultatene for de andre partiene (differansen fra forrige måned i parentes):

KrF 5,3 (-0,2), Venstre 5,1 (+2,0), Høyre 25,7 (+2,2), Frp 24,0 (+0,7), Rødt 2,0 (+1,0), Andre 1,3 (+0,1).
(NTB/Nettavisen)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere