RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

- Vi skal vinne over kreften

Sist oppdatert:
Vond start på høsten for bokaktuelle Karita Bekkemellem og ektemannen.

Tidligere barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap) kommer med sine memoarer: «Mitt røde hjerte» 29. oktober.

I fredagens Se og Hør forteller 44-åringen om kreftbomben som slo ned i familien, like etter at hun begynte i ny jobb i Legemiddelindustrien (LMI) i august.

- Sjokk
At ektemannen Stein Røsberg skulle få kreft, kom helt uventet på den nylig avgåtte stortingsrepresentanten:

- Det kom som et sjokk, og jeg var ikke forberedt på den beskjeden i det hele tatt. Å få en slik beskjed oppleves som helt uvirkelig. Selv om statistikken sier at én av tre kommer til å få kreft i løpet av livet, så klarer du ikke å forholde deg til det, sier Bekkemellem til Se og Hør.

Hennes ektemann fikk tykktarmskreft, som nå er fjernet - slik at jobben videre blir å hindre nye angrep.

Bekkemellem roser mannens optimisme:

- Steins holdning og positive tenkning til hvordan vi skal takle situasjonen sammen, har imponert meg. Den har påvirket meg. Hvis han klarer å takle det, må jeg gjøre det også, sier hun til Se og Hør.

- Kontroversiell
Bekkemellem har opplevd medaljens bakside som topp-politiker, noe hun vier plass i den nye boken.

Torsdag 18. oktober 2007, etter temmelig nøyaktig to år som barne- og likestillingsminister, ble Bekkemellem vraket som statsråd. Manuela Ramin-Osmundsen overtok, men måtte gå av etter fire måneder i forbindelse med skandalen rundt ansettelsen av nytt barneombud.

- For utenforstående kom det svært overraskende at en tilsynelatende dyktig og profilert statsråd ble tatt ut av jobben. Får vi svaret på hva som skjedde i boken din?

- Nei, det er det bare en som har svaret på hvorfor jeg måtte gå av. Jeg har ikke fasiten, svarte Bekkemellem Nettavisen i august - med klar adresse til statsminister Jens Stoltenberg.

- På bakerste benk
Hun måtte takle store omveltninger:

- Det var veldig spesielt å gå av som statsråd og havne på bakerste benk. Det var som å rykke tilbake til start. Det ble en stor endring å gå fra turbolivet som likestillingsminister og inn i transportkomiteen, uttalte hun til Dagsavisen tidligere i år.

- En av høstens «snakkiser»
- Det blir en av høsten store bøker - en bok av en flott og sterk folkekjær politiker, som vi er på fornavn med, ifølge forlagsredaktør i Aschehoug, Halvor Fosli.

Forlaget omtaler boken slik:

«Karita skildrer hvordan hun som datter av en alkoholiker utvikler angst og spiseforstyrrelser i ungdomsårene. Mot alle odds vinner hun nominasjonskampen i Møre og Romsdal Arbeiderparti og tar plass på Stortinget i 1989, for bare å oppleve at etablerte rikspolitikere nesten mobber henne til grunne. Men hun kommer tilbake og blir statsråd i to regjeringer. I denne boken avslører hun detaljer fra regjeringenes indre liv og forteller om sine visjoner for Arbeiderpartiet.»

- Er det noen som bør grue seg til boken kommer ut?

- Hun er også kontroversiell – alle vet at hun har sterke meninger, ifølge Fosli.

Eget kapittel om Ap
- Hva kan vi vente oss av avsløringer i boken?

- Boken inneholder noe som er helt nytt, det kan jeg si. Den beskriver Karitas liv fra barndoms- og ungdomstiden, hennes oppvekst og politiske karriere. Avslutningsvis kommer et kapittel om Aps fremtid, som peker fremover, svarte Fosli.

- Hvordan vil du beskrive partiveteranen?

- Hun er modig, har et stort hjerte og viser stor omsorg for de svake. Hun er ryddig, og det er lett å skjønne hva hun sier, avsluttet forlagsredaktøren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere