*Nettavisen* Nyheter.

- Vi sverger ved Allah, vi vil aldri stoppe å kjempe

Foto: Skjermdump/YouTube/ITV

Det sa den blodige drapsmannen før politiet skjøt ham ned på gaten i London.

23.05.13 09:08

Den dramatiske videoen er filmet av et tilfeldig vitne til machete-drapet rett utenfor Woolwich-kasernen sør i London.

Angrepet startet med at soldaten ble kjørt ned av en bil. To personer i bilen hoppet ut og gikk løs på soldaten med kjøttøks, machete og kniver mens de skal ha ropt «Allahu akbar».

Etter angrepet ble soldaten liggende livløs i gata. Det var da en av drapsmennene gikk opp til et vitne, som filmet, og beklaget at folk måtte se det som hadde skjedd.

- Jeg beklaget at kvinnene måtte se dette i dag, men i vårt land må våre kvinner se det samme. Dere vil aldri være trygge. Fjern deres styre. De bryr seg ikke om dere, sa mannen før han gikk vekk. I bakgrunnen kan man se soldaten som minutter tidligere hadde blitt hugget ihjel.

Se video nederst i saken!

Kontoret til den britiske statsministeren sa onsdag kveld at de behandler det bestialske angrepet på en soldat i London onsdag, som et terrorangrep. Offeret var en soldat stasjonert ved i nærheten av åstedet, sier et medlem av parlamentet til CNN.

- Vi vil aldri stoppe å kjempe mot dere
At angriperne hadde politiske motiver kommer godt fram i videoen filmet av vitnet.

Mannen sa også at «vi sverger ved den store Allah, vi vil aldri stoppe å kjempe mot dere. Vi må kjempe mot dem slik de kjemper mot oss. Øye for øye, tann for tann» sier mannen i videoen.

Flere vitner har fortalt om det grufulle drapet.

- Jeg trodde først det hadde vært en ulykke, og at de to mennene drev med førstehjelp, men da så jeg at de brukte kjøttøkser på ham. Mannen min skrek at jeg måtte gå tilbake. Jeg var i sjokk, sa firebarnsmor Julia Wilders (51).

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Yusuf_Kayalar/Twitter

Ventet på politiet
- De begynte å hakke på ham med kniv og slå ham i magen med machete. Jeg tror ikke det tok lang tid før han var død. Folk som gikk forbi skrek og løp vekk, fortalte Luke Huseyin (32). Huseyin beskrev også hvordan mennene ventet i nærmere 20 minutter etter at de hadde drept soldaten.

Les egen sak: Machete-drapsmenn skutt i London

- De bare sto der som om de ventet på politiet. Det må ha tatt 20 minutter før politiet ankom (...) Politioffiseren kom ut av bilen og mennene løp mot politiet med skytevåpen. Politiet skjøt dem og de falt i bakken, beskrev han.

Det var altså i løpet av disse 20 minuttene at den ene mannen snakket med et vitne. Mannen har ennå det blodige våpenet i hånden mens han snakker, skriver MailOnline.

Her kan du se videoen av mannen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.