*Nettavisen* Nyheter.

- Vi trenger hjelp

Vålerenga vil til finalen med supporterne i ryggen.

30.09.09 16:14

Klikk på bildet for å forstørre.

Vålerengas G16-lag har kvalifisert seg til semifinalen i NM. Søndag er Bodø/Glimt mostander på Valle. Nå frir trener Aleksander Olsen til Klanen og alle andre Vålerenga-supportere.

- Vi håper selvfølgelig at det kommer mye folk på kampen. NM er en turnering alle klubbene satser hardt på så det er en stor prestasjon bare å komme til semifinalen. Gutta er allerede supertente, men jeg tror de vil heve seg ytterligere med Vålerenga-supportere på sidelinja, sier Olsen.

Mot Bodø/Glimt stiller Vålerenga med landets kanskje beste angrepsrekke. To av G16-landslagsspissene spiller med VIF-logoen på brystet. Da Norge ble Nordiske mestere i juli, var Vålerenga-spissene Håvard Nielsen og Chuma Anene toneangivende og scoret ni av femten norske mål. Landslagsduoen er imidlertid ikke de eneste 16-åringene i Vålerenga som vet hvor målet står. Superraske Nicholas Tvinde har scoret godt over 40 mål i serie og cup denne sesongen.

- Vi har en knallgod angrepsrekke og et lag som jobber godt for hverandre. Håvard og Chuma har begge spilt seniorfotall i 2. divisjon denne sesongen og har lært mye av det. Vi møter et veldig sterkt lag på søndag som spiller klassisk 4-3-3 med raske vinger og store, fysisk sterke spillere. Selv liker vi at det går fort fremover, men mot Glimt tror jeg variasjon er stikkordet for vår del. Vi må finne balansen mellom ballbesittelse og gjennombruddshissighet. Dessuten må vi demme opp for kontringsspillet deres, forteller VIF-treneren.

Vålerengas semifinale mot Bodø/Glimt spilles på Hafslundbanen på Valle søndag 4. oktober klokka 14.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag